28. kolo
03.03.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Štrasburk zaskočil více Monako a vzdálil se sestupu

Úchvatná stíhací jízda knížecího klubu z Monaka nečekaně skončila na půdě Štrasburku, kde se hostujícímu favoritovi nepodařilo skórovat a v samém závěru navíc přišel i o nerozhodný bezbrankový výsledek. Hrdinou Racingu se v první nastavené minutě stal Frédéric Guilbert, který přisoudil svému celku nesmírně cenné tři body v boji o záchranu. Domácí se díky tomuto úspěchu vyhoupli na čtrnáctou pozici s třiatřiceti body.

Hosté v předchozích dvanácti ligových zápasech hned desetkrát vyhráli a dvakrát remizovali, poslední porážku utrpěli v polovině prosince uplynulého roku proti nováčkovi RC Lens (0:3). Před tímto soubojem ztráceli na vedoucí Lille čtyři body, po této nečekané porážce jsou stále čtvrtí se sedmibodovým mankem na LOSC a za třetím Lyonem zaostávají o body čtyři.

Celek ze Štrasburku začal odvážně a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Po několika odrazech před pokutovým územím soupeře vypálil Koné a svou přízemní střelou minul levou konstrukci zhruba o půl metru. Další možnost domácího výběru se zrodila v 17. minutě. K velmi tvrdé dělovce se propracoval Thomasson, avšak mířil jen doprostřed branky a gólman Lecomte tak dokázal odvrátit balón do bezpečí. Racing nepolevoval v aktivitě ani v následujícím průběhu.

Kvůli odvrácenému přímému volnému kopu z levé strany se opřel do odraženého míče z dobrých třiceti metrů Carole a horní tyčku minul o několik centimetrů. Monako poprvé zahrozilo až v závěrečné minutě úvodního dějství a hned mohlo vsítit vedoucí gól, jenomže okamžitý volej kanonýra Ben Yeddera brilantně zlikvidoval pozorný brankář Kawašima. Do druhého poločasu však opět vlétli lépe domácí a bleskově mohli skórovat.

Vynikající zpětnou nahrávku od Ajorqueho se snažil zužitkovat Thomasson, ale jeho pokus z dvanácti metrů byl na poslední chvíli sražen do zámezí obětavým Maripánem. V 64. minutě se blýskl Lecomte, jenž vyrazil ránu Ajorqueho před sebe a následná bomba z dvaceti metrů v podání Liénarda letěla nad břevno. Za dalších sedm minut to byl opět Ajorque, který zakončoval z pouhých tří metrů, nicméně famózní Lecomte předvedl skvělý zákrok nohou.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak svěřenci Thierryho Laureyho byli odměnění za svou houževnatost rozdílovou trefou. Guilbert se rozhodl k fenomenálnímu úniku z poloviny hřiště a v závěru akce napřáhl z pětadvaceti metrů, svůj skákavý projektil umístil s naprostou přesností do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele