34. kolo
25.04.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Massadio Haïdara (© AFP)

Lens i v deseti porazilo Nîmes a dál těsně drží pátou příčku

Racing zažívá velice povedenou sezonu, která může být korunována postupem do Evropské ligy, ačkoli Marseille a Rennes dál nepříjemně dorážejí. Naopak Les Crocodiles po další prohře spadli z barážové příčky do sestupového pásma.

Po víceméně poklidné úvodní čtvrt hodině se domácí dostali do vedení. David Costa se na pravé straně nakonec propracoval k centru na přední tyč, kde do míče před dotírajícím Guessoumem stihnul kopnout Ignatius Ganago tak, že zacílil přesně k levé tyči. Vskutku netradiční trefa - 1:0. A svěřenci Francka Haise za ni rozhodně mohli být rádi.

Už ve 24. minutě totiž Issiaga Sylla otisknul kolíky svojí kopačky do tváře Renauda Riparta, který záhy poté střídal. Nepříjemné zranění - o kterém ví své i brankář Slavie Ondřej Kolář - pak muselo spravit šest stehů. Hosté vycítili příležitost na vyrovnání. Tradičně aktivní byl především Zinedine Ferhat, jenže žádná z jeho střel se neujala.

Po změně stran o sobě dal poprvé vědět náhradník za Riparta, švédský záložník Niclas Eliasson. Bohužel nebyl úspěšný. V 51. minutě fauloval Jonathan Clauss ve vlastní šestnáctce Kelyana Guessouma, který pádu evidentně přidal. V každém případě nařízenou penaltu proměnil Ferhat, jelikož mířil zkušeně do protipohybu brankáře - 1:1. Alžírského fotbalistu Nîmes sotva udrží v kádru.

Ten samý hráč následně střílel znovu, jenže o kousek minul. Velká škoda pro Plancqueho výběr, což platilo dvojnásob v 67. minutě, kdy Eliasson orazítkoval z přímého kopu břevno. Za deset minut se odehrál nejdůležitější moment tohoto střetnutí. Při rohovém kopu dokázal Massadio Haïdara přetlačit svého strážce, položil se do balonu a Baptiste Reynet se stačil pouze ohlédnout - 2:1. Za 180 sekund muset střídat jeho protějšek Jean-Louis Leca. Jeho nástupce Wuilkera Faríñeze ale hosté stejně nestačili ohrozit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient udělali za kurz 2,35 4:1. Ted je 1,74. Co s tím udělají, jaké dostali noty???

Reagovat
smazaný uživatel

I tohle je jeden z nástroju. Nechtěl bych být poštákem , který roznáší noty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele