16. kolo
20.12.2020 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Brest po čtyřech dnech znovu remizoval, tentokrát s Montpellierem

Svěřenci Oliviera Dall’Oglia ve středu šťastně dokázali uhrát bod v Lyonu. Také proti MHSC skončil nakonec zápas 2:2, což vlastně před závěrečným kolem roku 2020 ani pro jeden klub nic neřeší.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, jenže proti dobře organizované obraně se složitě prosazovali. Balon měl častokrát na kopačkách Andy Delort, jenž podobné výkony rozhodně nepodává pravidelně. První solidnější příležitost se uskutečnila až ve 28. minutě. Romain Faivre, který se v týdnu postaral v nastaveném čase o vyrovnávací gól, rozehrával standardní situaci, po které se Brest dostal do zakončení, nicméně pro Jonase Omlina to nebyla žádná obtížná práce.

Teprve v samotném závěru úvodního dějství došlo na pozoruhodnější situace. Pedro Mendes to zkusil z úctyhodné vzdálenosti. Míč se odrážel od země, ale nakonec skončil vedle brány. Následně se dostal po rohovém kopu k hlavičce Steve Mounié, aby mířil přesně do míst, kde se pohyboval muž v rukavicích.

Když už se pomalu všichni chystali do šaten, udeřili hráči Michela Der Zakariana. Andy Delort centroval z pravé strany na bližší tyč, kde se do balonu opřel hlavou Gaëtan Laborde a ukázkovým způsobem zavěsil do protilehlého rohu - 0:1. Nepopulární "šatňák" byl na světě a domácí věděli, že budou muset ve druhé pětačtyřicetiminutovce zabrat.

V 50. minutě se o slovo znovu přihlásil Andy Delort, když našel Florenta Molleta, jehož pokus Gautier Larsonneur vyrážel na roh. Steve Mounié v 56. minutě mohl opět skórovat, kdyby jeho volej nesměřoval přesně do míst, kde stál Omlin. Hned za nějakých 120 sekund se "Piráti" dočkali vyrovnávacího gólu.

Mounié sklepl ve vápně na Romaina Philippoteauxe, jenž si udělal prostor a ranou pod břevno nedal gólmanovi šanci - 1:1. V 74. minutě si pořádně oddychl Daniel Congré, když lehce tečovaný centr nakopl těsně nad břevno vlastní brány. Hned poté se připomněl Andy Delort, když orazítkoval brankovou konstrukci.

Jenže stav byl nadále nerozhodný, čehož využili opět hráči hájící barvy Brestu. Roh Romaina Faivreho rozhodně nebyl z nejpreciznějších, nicméně kulatý předmět propadl pokutovým územím až na zadní tyč, kde už měl před sebou Brendan Chardonnet vcelku jednoduchou úlohu - 2:1. Tohle vedení však vydrželo pouhé dvě minutky.

Pak obešel přes dva protihráče Andy Delort, aby skrytou střelou zpoza šestnáctky dal výsledku jeho finální podobu - 2:2. I proto, že Irvin Cardona v nastaveném čase cílil akorát do boční sítě. Brest tak bude o sedmé vítězství bojovat v úterý proti Lensu, kdežto La Paillade přivítají na Stade de la Mosson Lille OSC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele