14. kolo
13.12.2020 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest připisuje proti Remeši sedmou výhru v sezoně

Les Pirates tak mají na kontě jednadvacet bodů, jelikož zůstávají jediným celkem v Ligue 1, který dosud neremizoval. Les Rouges et Blancs se naopak nadále trápí a z deseti bodíky zůstávají předposlední. Vůbec tedy nepomohlo, že Zeneli zaznamenal přesnou trefu přímo z rohu.

Počasí na severozápadě Francie příliš nepřálo kombinačnímu fotbalu. A možná i proto si první serióznější příležitost připsal Steve Mounié na konto až po dvaceti minutách hry. Jeho koníček však nebyl z nejpřesnějších. Sudí se pak šel přesvědčit, jestli Marshall Munetsi zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Nakonec z toho žádná penalta pro Brest nebyla.

Ve 30. minutě vykouzlil výstavní ránu k pravé tyči z dobrých dvaadvaceti metrů Franck Honorat - 1:0. Ve 35. minutě se rozhodčí Aurélien Petit u videa přesvědčil, že Ghislan Konan skutečně fauloval ve vápně Ronaëla Pierra Gabriela a kopala se penalta, při které Predrag Rajković vychytal Steva Mouniého! Až na konci poločasu se připomněl Irvin Cardona, jenže srbský gólman ho svým vyběhnutím zřejmě malinko rozhodil, takže do šaten šli o něco spokojenější domácí.

V 62. minutě zachránil svůj tým od pohromy na brankové čáře se pohybující Brendan Chardonnet. Jenž za dalších 180 sekund se skóre podruhé měnilo. A tohle vyrovnání vskutku stálo za to, jelikož Arbër Zeneli skóroval přímo od rohového praporku! Boulaye Dia dokázal dát v této sezoně už osm gólu, jenže v poslední době už tak spolehlivým kanonýrem není. A nikdo jiný po něm otěže zatím nepřevzal.

V 77. minutě tak mohli jít domácí opět do vedení, které se jim podařilo udržet až do závěrečného hvizdu. Romain Faivre po chytré narážečce sice gólmana nepřekonal, nicméně k dorážce se dostal Steve Mounié a pohodlně odčinil svoje penaltové zaváhání - 2:1. V 85. minutě dobře pálil Dia, avšak jeho rána byla sražena na roh. V samotném závěru pak ještě lapil Zeneliho volej Gautier Larsonneur.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele