34. kolo
23.04.2021 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille v Remeši otočila výsledek a veze tři body

Na páté místo tabulky se v předehrávce kola posunul Olympique Marseille, který zvítězil díky dvěma brankám Payeta 3:1 na půdě Remeše. Domácí šli sice do vedení, ale odpověď Phoceéns byla okamžitá, ještě do poločasu přišel obrat a čtvrthodinu před koncem, kdy Remeš hrála bez vyloučeného Faese, vstřelil Payet pojistku.

Remeš byla v úvodu zápasu aktivnějším týmem, ale do žádné větší příležitosti se nedostala. Ve 13. minutě zkoušel překvapit Mandandu Thomas Foket, ale branku vůbec netrefil. Po půlhodině hry došlo k tvrdému zákroku Faese na Payeta a bylo otázkou, zdali francouzský útočník ve službách Marseille vůbec dohraje. Payet se nakonec vrátil na hřiště a stal se největší hvězdou celého utkání.

Ještě než se tak stalo, šla Remeš do vedení. Ve 38. minutě si rohový kop Cassamy našel Nathanaël Mbuku a hlavou pod břevno nedal Mandandovi šanci! Vedení domácích bylo dráždění hada bosou nohou. O tři minuty později podnikla Marseille útočnou akci, kterou po zpětné přihrávce Liroly zakončil do poloodkryté branky Dimitri Payet. A ještě před závěrečným hvizdem byl obrat hostí dokonán. Payet tentokrát v roli nahrávače našel před brankou Arkadiusze Milika a ten zblízka neměl problém úspěšně zakončit. Marseille tak odcházela do šaten výrazně spokojenější.

Remeš určitě neřekla poslední slovo a ve druhém dějství měla několik šancí na vyrovnání. Tu největší v 67. minutě poslal Boulaye Dia do tyče. Jenomže pak přišla pro domácí velká komplikace, Faes po dalším ostrém zákroku vyfasoval druhou žlutou kartu a Remeš musela dohrávat v početní nevýhodě. Pro Marseille to byla příležitost jak utkání definitivně rozhodnout a čtvrthodinu před koncem se tak stalo. Rongier ve vápně posunul balón na úplně volného Payeta a ten pohotovou střelou k tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání a celkově třetí Olympique Marseille.

Hosté se díky výhře dočasně posunuli na páté místo tabulky, které znamená start v Evropské lize. Remeš zůstává v bezpečném středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele