6. kolo
19.09.2021 15:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Andrei Girotto otevřel skóre (© AFP)

Nantes díky velice povedenému úvodu zdolalo Angers

Favoritem tohoto duelu byli domácí, kterým začátek sezony vyšel velmi dobře. Po pěti kolech okupovali třetí příčku, jenže doteď se trápící soupeř byl maximálně efektivní, díky čemuž si připisuje na konto druhou výhru.

Stade Raymond Copa nemusel na první zásah čekat ani 180 sekund. Moses Simon centroval od rohového praporku na hlavu Andreie Girotta, který se z hranice malého čtverce nemýlil - 0:1. Než se stačili domácí rozkoukat, podrazil Souleyman Doumbia ve vlastní šestnáctce Randala Kolo Muaniho a sudí Amaury Delerue ukázal na penaltový puntík.

Ludovic Blas volil zakončení do středu brány, čímž maximálně potěšil kouče Antoinea Kombouarého - 0:2. Jenže už v 11. minutě zahrávali rohový kop svěřenci Géralda Batickleho. Thomas Mangani našel přesně hlavu Ismaëla Traorého, který snížil. Rozhodčí se ještě musel u videa přesvědčit, jestli náhodou nestál před Lafontem stínující Romain Thomas v ofsajdu, což se ale nepotvrdilo a tahle trefa mohla platit - 1:2.

V ten moment však nikdo z více než deseti tisíc příznivců a příznivky na stadionu nevěděl, že domácí touhle snižující brankou svou porci pro dnešní den vyčerpali. Naopak rozjetí Kanárci nepolevili a už ve 23. minutě zase skórovali. Moses Simon našel ve vápně Randala Kolo Muaniho, který si trpělivě počkal na ten správný okamžik. A teprve až posadil na zadek dva obránce, chladnokrevně zacílil zblízka pravačkou za záda Paula Bernardoniho - 1:3.

V minutě osmatřicáté to zkusil z ostrého úhlu Jimmy Cabot a Alban Lafont musel vyrážet. V závěru poločasu ještě poděkoval obráncům, že ho po nepřehledné situaci před bránou zastoupili. Po změně stran se pokusil snížit Fulgini, jenže jeho rána se nakonec mezi tři tyče nevešla. Nantes si v následujících minutách počínalo velice zkušeně.

Hru mělo pod kontrolou, za což bylo odměněno v 79. minutě, když Kolo Muani přihrával po zemi na zadní tyč, kam si naběhnul Ludovic Blas a svým druhým gólem v zápase dal výsledku jeho finální podobu - 1:4. V nastaveném čase totiž selhali jak Sofiane Boufal, tak Stéphane Bahoken. Angers bude chtít napravit tuto porážku v týdnu při střetnutí s Marseille, Les Canaris přivítají doma Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele