31. kolo
10.04.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Angers a Lille si ve vzájemném zápase podruhé za sebou body rozdělily

A to i přesto, že se hráči hostujícího celku postarali o obě branky. Při listopadovém klání Tiago Djaló mířil správně, zatímco tentokrát bohužel smolně zacílil za záda vlastního gólmana. V každém případě platí, že obhajoba titulu pro LOSC už není matematicky reálná. SCO naopak musí doufat, že se ze zbývajících sedmi kol podaří uhrát ideálně tak deset bodíků.

V 8. minutě si na malé vápno seběhnul Jonathan David. Jedna z klíčových postav mistrovského ročníku, která jest nejlepším střelcem svého klubu i v tom aktuálním, se však hodně ukopla. V minutě dvanácté se k voleji dostal Batista Mendy a Léo Jardim musel vkleče zasahovat. Rána z kopačky Boufala vypadala nadějně, jenže byla zblokována.

V závěru úvodní půl hodiny se Mendy pokusil o další zakončení z první, leč tentokrát přestřelil. Ve 36. minutě se opět připomněl Sofiane Boufal. Tentokrát mířil o pár čísel nad. Osmadvacetiletý Maročan byl při chuti a nebýt teči, dost možná by v poslední minutě úvodního poločasu poslal svůj tým do vedení. V nastaveném čase ještě cílil hlavou k pravé tyči Burak Yilmaz a Anthony Mandrea se musel proletět vzduchem.

Když si opět Boufal stoupnul ve 48. minutě k rozehrávce přímého kopu, asi málokdo čekal, že by nahrával. Jeho střela skončila pouze na boční síti. Davidovi se v 62. minutě povedlo téměř to samé. Akorát s tím rozdílem, že míč zůstal na síti za břevnem. Za necelých 180 sekund hledal rozeběhnutý Souleyman Doumbia spoluhráče, nicméně jeho přihrávku ve skluzu nasměroval do vlastní brány Tiago Djaló - 1:0.

Technický obstřel v podání Mohameda Cho se s úspěchem nesetkal, takže dostali hosté příležitost k vyrovnání. Deset minutek po úvodní smolné trefě odpověděl Edon Zhegrova, jelikož z hranice šestnáctky nekompromisně vymetl protilehlou (levou) šibenici - 1:1. Batista Mendy pak našel jenom Léa Jardima. Na druhé straně José Fonte gólmana opravdu nevystrašil. A tečku za utkáním udělal Zeki Çelik, jenže jeho pokus nabral opačnou faleš, než by bývalo bylo zapotřebí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele