33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

"Derby de la Côte d'Azur" patří Monaku

AS Monako ovládlo šlágr kola s OGC Nice! Derby známe ve Francii jako "bitvu o Azurové pobřeží" rozhodl jedinou brankou Alexandr Golovin. Vítězství Knížat je naprosto zasloužené, protože Nice vyprodukovalo jen dvě střely na branku.

Pro svěřence trenéra Christophera Galtiera je to určitě velký problém. Nice vinou další porážky kleslo na páté místo a výrazně si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů. Mimochodem na čtvrtém místě ho nahradilo právě Monako.

V bojích o poháry a konkrétně o třetí místo to byl důležitý zápas a průběh prvního poločasu tomu dával za pravdu. Hrálo se opatrně a úvod nic zásadního nepřinesl. Teprve ve 38. minutě vysunul Golovin Ben Yeddera a jeho střelu musel pacifikovat Benítez. O nějaké výrazné převaze Monaka nemohla být řeč, nicméně domácím se v nastaveném čase podařilo vstřelit gól. Vandersonův centr z pravé strany Benítez neudržel a Alexandr Golovin pohotovou dorážkou poslal Monako do vedení.

Ve druhém poločase potřebovalo Nice dohnat jednobrankové manko a to se nakonec nepodařilo. V 65. minutě nebezpečně hlavičkoval Delort a na druhé straně zaměstnal Beníteze povedenou střelou Volland. Ani Monaku se nedařilo vstřelit pojišťující gól a tak se stav 1:0 už nezměnil. Knížata se díky třem bodům posunula na čtvrté místo právě před svého konkurenta, který se výsledkově vrátil k nezdarům.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,75-3,75-4,2. 2,88-3,35. Nevím, na co čeká naše jednička.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele