15. kolo
28.11.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Duel mezi Monakem a Štrasburkem vítěze nepoznal

Na Stade Louis II se o poslední listopadové neděli skórovalo výhradně z pokutových kopů. Na proměněnou "pětku" v podání Wissama Ben Yeddera dokázal po změně stran odpovědět Ludovic Ajorque. Oba celky tak zůstávají s dvacetibodovým ziskem v horní polovině tabulky.

První velká šance přišla na pořad odpoledne v 9. minutě. Ruben Aguilar pobídnul Wissame Ben Yeddera, jehož skákavá střela z úhlu se zastavila až o vzdálenější tyč. Další minuty přinesly opatrný fotbal. A když už se někdo z borců dostal ke střele, jako kupříkladu Youssouf Fofana, nedokázal propálit před sebou stojící protihráče.

Období poněkud nesourodé hry mohl utnout Ludovic Ajorque, kdyby slibně se rozvíjející protiútok nezazdil střelou, která se stala velice snadnou kořistí pro Alexandera Nübela. Až v závěru úvodního poločasu se osmělil Habib Diallo, ale monackou svatyni o kousek minul. Potom Alexander Djiku zatáhnul za ruku ve vlastním vápně Kevina Vollanda a sudí Antony Gautier správně ukázal na penaltový puntík.

Wissam Ben Yedder střílel k levé tyči, takže pokutový kop bezpečně proměnil - 1:0. Po rozehrávce mohl odpovědět znovu Diallo, jenže si nepotykal s přesností. Hned po startu druhé půle zastavil Fofana nedovoleně Ajorqueho a na světě byla druhá penalta. Nübel skákal po své pravé ruce, takže sám faulovaný cílil na opačnou stranu - 1:1.

Průběh druhého poločasu věru nepřinesl příliš atraktivní fotbal. Za zmínku stála Vollandova střela po přihrávce od Ben Yeddera, avšak Matz Sels stál přesně tam, kde stát měl. Německý útočník ve službách knížecího klubu se v 76. minutě ocitnul po kontaktus Djikuem na zemi. Přesto stihnul zakončit, avšak jenom do připravené brankářovy náruče. V nastaveném čase ještě střílel vedle Golovin a v poslední minutě Myron Boadu odmítnul zařídit monacké vítězství. Remíza tedy patrně spravedlivá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele