37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Ben Yedder táhne Monako do Ligy mistrů. Brestu na body nestačil ani dvoubrankový náskok

Fotbalisté Brestu v zápase 37. kola Ligue 1 navzdory dvougólovému vedení nestačili na Wissama Ben Yeddera, který hattrickem vystřílel Monaku důležité vítězství 4:2. Všechny tři své branky, jimiž orámoval poločasovou přestávku, přitom dokázal vstřelit v rozmezí neuvěřitelných 10 minut. Knížecí klub tak zaznamenal již devátou ligovou výhru v řadě a vyšvihl se na druhou příčku tabulky.

Monako hrálo dvě utkání před koncem soutěže o udržení se na třetí příčce, jež zaručovala kvalifikaci o Ligu mistrů. Motivace vítězně zakončit poslední domácí utkání tak byla jednoznačná. Brest měl naopak svou pozici v pohodlném středu tabulky jistou a v případě prohry se příliš trápit nemusel. Domácí se navíc mohli spolehnout na svůj gólostroj v podobě Ben Yeddera, který již stihl nastřílet 21 branek.

První gól zápasu přinesl v 10. minutě signál od rohového praporku. Přízemní balon mimo šestnáctku přesměroval před bránu Hugo Magnetti a individuální chyba při provádění ofsajdové pasti dovolila naprosto volnému Jean-Kévinu Duvernemu v klidu zakončovat. Monako dělalo, co mohlo, ale břevno ani branková čára se jako gól nepočítají, a tak jim hosté znovu museli předvést, jak se to dělá. Ve 24. minutě Youcef Belaïli z levé strany prošel až do vápna, vymíchal všechny kolem sebe, posadil obránce a z úhlu poslal balon do sítě. Červenobílí dostali šanci až ve 44. minutě poté, co se po rohovém kopu objevila ve hře ruka. Ben Yedder se nemýlil, poslal brankáře na špatnou stranu a snížil gólový rozdíl.

Druhý poločas začal stejně, jako skončil první, a to brankou francouzského útočníka. V 51. minutě si došel velice nedůrazně bráněný Ben Yedder až do šestnáctky, ze které poslal míč k pravé tyči. Pouze další tři minuty stačily Ben Yedderovi ke zkompletování hattricku. Jeho hlavu našel Aurélien Tchouaméni a kanonýr z bezprostřední blízkosti vlastnoručně otočil skóre. Nabuzené Monako pokračovalo v palbě. Po centru z levé strany se chtěl na čelo ligových střelců posunout třígólový hrdina, brankář ovšem byl proti, a tak musel na 4:2 zvýšit až dorážkou Kevin Volland.

Monaku se podařilo navázat na střídavou bilanci vzájemných zápasů a v posledním domácím utkání zvítězit. Se sezonou se knížecí klub rozloučí 21. května na hřišti Lens. Hosté se ve stejný den pokusí své fanoušky na domácí půdě navnadit na příští ročník v duelu s Bordeaux.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele