34. kolo
23.04.2022 19:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Monaka (© AFP)

Monako zvládlo duel v Saint-Étienne a minimálně do neděle poskočilo na třetí místo

Boj o Ligu mistrů nabírá v Ligue 1 na obrátkách. AS Monako dokázalo v Saint-Étienne nastřílet čtyři branky a zvítězit. Do vedení dostal Knížata jejich nejlepší střelec Wissam Ben Yedder a další góly obstarali Volland a Boadu. Saint-Étienne vstřelilo dva góly, jednu z nich Wahib Khazrí, tu druhou do vlastní sítě Timothée Kolodziejczak.

Pro oba celky mělo utkání velkou váhu. Monako se stále nevzdává šancí na Ligu mistrů, kdežto Saint-Étienne potřebovalo body do bojů o záchranu.

Monako si šlo od úvodní minuty za vítězstvím a první obrovskou šanci spálili Volland s Martinsem. Prvně jmenovaný se řítil na Bernardoniho a když ten balón vyrazil, zívala před Martinsem prázdná branka, kterou však hostující hráč trestuhodně netrefil. Ke slovu se dostalo i Saint-Étienne, jmenovitě Bouanga s jehož projektilem si Nübel poradil.

Poprvé se změnilo skóre ve 23. minutě po pohledné akci Knížat. Henrique načasoval skvělý pas před branku a Wissam Ben Yedder otevřel střelecký účet utkání. Za další dvě minuty se prosadil i jeho útočný kolega Kevin Volland a šlo o podobnou akci jenom z druhé strany hřiště. Po půlhodině hry už to mohlo být o tři góly, ale Ben Yedder tentokrát na balón nedosáhl. Saint-Étienne se vrátilo do hry na sklonku prvního poločasu. Po faulu na Mahdiho Camaru nařídil sudí pokutový kop a Wahbi Khazri přízemní střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Bohužel hned vzápětí museli domácí poprvé střídat a zraněného Gabriela Silvu nahradil Nordin.

Monako tedy vedlo, ale nic přesvědčivého to nebylo. Saint-Étienne bylo dokonce několikrát blízko vyrovnání, ale střelu Bouangy brankář Nübel lapil. Větší efektivitu v koncovce prokázala Knížata a v 61. minutě Timothée Kolodziejczak vlastní brankou zvyšoval znovu na rozdíl dvou branek.

Tuto situaci přestávali zvládat především domácí fanoušci, kteří spustili na tribunách nepokoje, včetně "zábavné" pyrotechniky. Přerušená hra hráčům Saint-Étienne rozhodně neprospěla a Monako dál podnikalo zničující výpady. V 69. minutě pálil do tyče Boadu a stejný hráč si vše vynahradil o pět minut později. Jakobs naservíroval Boadovi přihrávku na "zlatém podnosu" a trefit prázdnou branku už neznamenalo žádný problém.

Čtvrthodinu před koncem bylo utkání definitivně rozhodnuto. AS Monako nadále zůstává ve hře o Ligu mistrů, kdežto Saint-Étienne se musí strachovat o přežití. Les Verts se totiž znovu ocitli v sestupovém pásmu, konkrétně na barážové příčce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele