36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont v důležitém zápase přehrál Montpellier

Les Lanciers pořád nemají setrvání v soutěži jisté, nicméně po devátém vítězství k němu udělali docela podstatný krok. MHSC zase můžou dohrát sezonu v naprostém klidu, ačkoli před jejím začátkem určitě pomýšleli na umístění v horní polovině tabulky.

Domácím výborně vyšel úvod tohoto klání, protože už v jeho 4. minutě Joris Chotard nechtěně servíroval Mohamedu Bayovi, od kterého putoval kulatý předmět na malé vápno, kde číhal neomylný Elbasan Rashani - 1:0. Kosovský reprezentant si při oslavě zřejmě natáhnul sval a už v závěru otevírací desetiminutovky musel na hrací ploše uvolnit místo Jimu Allevinahovi.

Ten se uvedl dobrou střelou krátce po svém příchodu na hřiště, nicméně nakonec skončila vedle. Nedlouho po vypršení první půl hodiny zpracoval Chotard hrudí centr od Arnauda Souqueta, aby si míč hodil přes hlavu a tvrdou ranou zacílil přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 1:1. Ve 36. minutě zakončoval z hranice malého čtverce pouze do tyče Stephy Mavididi. Veliká škoda pro la Paillade!

V poslední minutě první půle Johan Gastien zahrával roh na Jima Allevinaha, který díky teči Yohanna Magnina rozvlnil síť. Tahle trefa ovšem nemohla platit kvůli ofsajdu. Ve druhém dějství nebyla dvacet minut k vidění žádná střela. Až Lucas Da Cunha se o jednu pokusil, ale byla dosti nepřesná. V 68. minutě fauloval Magnina přemotivovaný Mamadou Sakho.

K nařízené penaltě si stoupnul Mohamed Bayo a v pohodě proměnil, protože Dimitry Bertaud skákal po své pravé ruce. Pro třiadvacetiletého útočníka to byla už čtrnáctá branka v sezoně - 2:1. Patnáctou mohl přidat za pár minutek, kdyby o kousek neminul. Mrzet ho to nemuselo. I proto, že Florent Mollet při své příležitosti také neuspěl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele