38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Houssem Aouar (© AFP)

Lyon vyhrál na hřišti Clermontu

V posledním zápase na půdě Clermontu uspěl Olympique Lyon, ale celkové hodnocení sezony bude negativní. Les Gones se nedokázali probojovat do evropských pohárů a výhra 2:1 v Clermont Ferrant je slabou útěchou.

Šlo koneckonců o povinné vítězství. Pro nováčka byl duel s Lyonem velkým svátkem a příležitostí se ukázat vlastním fanouškům v tom nejlepším světle a pro hosty to určitě nebyla jednoduchá výhra.

Clermont především v úvodu utkání kousal a kdyby Bayo zblízka lépe trefil balón, mohli domácí vést. Na "kdyby" se však nehraje a ve 29. minutě šel Olympique do vedení. Na Tetého standardku si naskočil Moussa Dembélé a hlavou rozvlnil síť. Převaha Lyonu navíc pokračovala a Barcolovu střelu musel vyrazit na rohový kop Djoco. Předvedl se i Clermont a krásná střela Khaouiho skončila na břevně. V prvním poločase byla k vidění ještě jedna tutovka, o kterou se postarali Lyonští. V nastavení šel sám na brankáře Djoca Teté a balón poslal trestuhodně vedle tyčky.

Olympique Lyon vedl po prvním poločase 1:0 a krátce po změně stran si své vedení pojistil. Houssem Aouar jen nastavil kopačku po přihrávce z levé strany a zvýšil na 2:0.

Domácí sympaticky neházeli flintu do žita a o několik minut později snížil. Po faulu na Dossoua byl nařízen pokutový kop, který Mohamed Bayo napodruhé proměnil. Při prvním pokusu se zaskvěl Lopes, nicméně brankář nestál nohama na čáře a kop se musel opakovat. Bayo prokázal pevné nervy a při druhé střele už uspěl.

Clermont se pak hnal za vyrovnáním a blízko byl při šanci Allevinaha. Olympique se v závěru zápasu spíše bránil a neměl s tím sebemenší problém. Výsledek 2:1 se totiž pro hosty nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele