31. kolo
09.04.2022 21:00 CET
1 : 6
(1:2)

Reportáž

Neymar (© AFP)

Útočné trio Pařížanů zářilo i v Clermontu, hattrickem se zaskvěli Neymar i Mbappé

Pařížské SG v zápase 31. kola francouzské Ligue 1 rozstřílelo Clermont 6:1. Na všech gólech hostů se podíleli členové útočného trojzubce ve složení Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar. Dva posledně jmenovaní si připsali shodně po třech brankách, argentinský klenot se stal jejich dvorním nahrávačem. Clermont se po páté prohře v řadě krčí těsně nad sestupovým pásmem s pouhým jednobodovým náskokem.

Clermont nezvládl bodovat v posledních čtyřech zápasech a především porážkou s přímým konkurentem v boji o záchranu z Lorientu si pořádně zavařil. S tímto soupeřem se v minulém kole střetlo i PSG a Mbappé utkání zakončil s bilancí 2+3. Hrálo se však v Parku princů a hosté měli v uplynulých týdnech problém především na hřištích soupeřů. Prohráli tam třikrát v řadě a dalším neúspěchem by se do dějin klubu negativně zapsal trenér Mauricio Pochettino. Nikdo před ním v průběhu "katarské" éry neprohrál čtyři venkovní duely v řadě.

Hosté na svého soupeře vlétli hned od začátku a už v šesté minutě slavil gól Neymar, když se prosadil umístěnou střelou na zadní tyč. Ve 14. minutě se pokusil zvýšit skóre Messi, mířil ale těsně nad břevno. Vzápětí geniální Argentinec našel centrem Mbappého, jenž tváří v tvář gólmanovi nezklamal - 2:0. O zdramatizování zápasu se dvě minuty před koncem poločasu postaral Jodel Dossou, který po tečovaném přízemním centru uklidil míč do odkryté sítě.

I ve druhé půli se na obranu Clermontu valil jeden útok za druhým, Les Lanciers ale silné ofenzivě soupeře dlouho odolávali. V 65. minutě se hlavou trefil Messi, jeho oslavy ovšem zastavil vztyčený praporek pomezního rozhodčího. Radost Pařížanů ovšem mohla naplno propuknout v 70. minutě, když Neymar s přehledem proměnil penaltu. O chvíli později obešel domácího gólmana Mbappé a přidal svůj druhý gól v utkání. Francouzský křídelník zkompletoval hattrick v 81. minutě, o tři minuty později upravil Neymar konečnou podobu skóre na 6:1.

Pařížané tak svého soupeře porazili i v historicky druhém střetnutí v rámci nejvyšší francouzské soutěže. V příštím kole přivítají 17. dubna Marseille. Clermont se tentýž den představí v záchranářském souboji na půdě Mét.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele