35. kolo
01.05.2022 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Troyes (© AFP)

Zápas s neobvyklým průběhem mezi Troyes a Lille vyšel lépe pro domácí

Tři penalty ve prospěch Estacu, dvě vyloučení na straně LOSC. Tým Bruna Irlese má velice blízko k jistotě setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu. Neúspěšní obhájci titulu pro změnu skončí s velkou pravděpodobností ve středu tabulky.

Během úvodní dvacetiminutovky se nehrál příliš atraktivní fotbal. Změnit to mohla pouze situace, kdy se Burak Yilmaz v soupeřově vápně poroučel na zem po kontaktu s Issou Kaborem. Zkušený rozhodčí Willy Delajod do píšťalky nepísknul. Gabriel Gudmundsson byl nakonec tím, kdo nejvýznamněji zatoužil po otevření skóre tohoto klání. Jenže netrefil podle představ.

Další nedobré snahy o vstřelení gólu neutnul ani Timothy Weah, jehož střela z bezmála dvaceti metrů rovněž mířila mimo. Ve 40. minutě kličkoval v pokutovém území soupeře Tristan Dingomé. V obležení tří protihráčů to byl nakonec zřejmě Edon Zhegrova, kdo jej podkopnul za cenu penalty, kterou uklidil k levé tyči Florian Tardieu - 1:0.

Po změně stran hlavičkoval José Fonte zády k bráně a chybělo mu něco přes metr. V 50. minutě dostal Renato Sanches žlutou kartu, což se mu hodně nelíbilo a sudímu to dal hlasitě najevo. Delajod neměl pro takové jednání pochopení a vše vyřešil druhou žlutou, čímž portugalského reprezentanta poslal předčasně do šatny.

Z časomíry pak uběhlo něco přes 180 sekund, když Sven Botman povalil na zem Ikého Ugba, tudíž se kopala další "pětka". Sám faulovaný udělal to nejlepší, co mohl. Jednoduše napálil míč do středu brány pod břevno, jelikož si dobře spočítal, že Léo Jardim bude skákat do strany - 2:0. V 65. minutě si domácí málem připsali na konto i gól ze hry, ale Renaud Ripart zblízka cílil jenom do tyče.

V minutě osmašedesáté Tardieu unikal Yilmazovi, který jej nejprve zatáhnul za rameno a následně skluzem povalil na zem, za což si právem vysloužil červenou kartu. O devíti hrající Lille mohlo krátce poté znovu inkasovat, kdyby si gólman neporadil s Kaboreho přízemním pokusem. V závěrečné desetiminutovce nejdříve odmítnul Jonathan Bamba po Bianconeho hrubce snížit.

Potom se Yasser Larouci na levé straně pokutového území snažil obehrát Benjamina Andrého. Jednatřicetiletý rodák z Nice pro to neměl pochopení, a tak protihráče podkopnul. Třetí penalty se znovu ujal Florian Tardieu a znovu uspěl, protože Jardim si ke skoku vybral opačný kout své svatyně. Zbývající čtyři minutky se dohrávaly pouze z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele