26. kolo
27.02.2022 17:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Troyes zavelelo k záchraně v poslední minutě, prosadil se nestárnoucí Touzghar

Marseille si připsala další zaváhání, když ve 26. kole Ligue 1 remizovala na stadionu Troyes 1:1. Cesta domácího celku za body se zkomplikovala ve 28. minutě, kdy Dimitri Payet nekompromisně proměnil nařízenou penaltu. Les Olympiens drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou, o to větší šok jim tak způsobilo vyrovnání, o které se v 90. minutě postaral 35letý Tunisan Yoann Touzghar.

Fotbalisté Marseille sice překvapivě padli v posledním kole s Clermontem na domácí půdě 0:2, náladu si ovšem vylepšili v Evropské lize, kde dokázali postoupit přes Karabach do osmifinále. V Ligue 1 se i přes porážku stále nacházeli na skvělém druhém místě, které si chtěli udržet vítězstvím nad Troyes. Právě domácí byli na opačné straně tabulky, kde bojovali o záchranu. V posledních 10 kláních však vyhráli pouze dvakrát, a favorit duelu tak byl jasný.

Začátek utkání předpoklady potvrzoval, hráči v bílých dresech drželi míč na svých kopačkách a domácím jej půjčovali jen sporadicky. Nutno ovšem dodat, že tuto převahu v nic konkrétního nepřetavili. Les Olympiens se dlouho nemohli dostat do blízkosti pokutového území, hned první průnik do vápna však znamenal branku. Mama Baldé při skluzu sestřelil centrujícícho Mattea Guendouziho a Payet neměl s nařízenou penaltou problémy. O pár minut později chtěl 34letý útočník přidat druhý zásah, přímý kop z 22 metrů však Gauthier Gallon vyrazil. V závěru půle mohlo být přece jen vyrovnáno. V ojedinělé šanci se ocitl Baldé, který si naběhl na kolmici za obranu, proti však byl Pau López.

V úvodu druhého poločasu se Baldé ocitl opět tváří v tvář brankáři, byl však z předchozího souboje s obráncem natolik rozhozen, že poslal míč vedle tyče. Hráči Troyes po změně stran viditelně přidali na aktivitě, jenže je sráželo nepřesné zakončení. S postupem času navíc stejně jako na začátku klání držela Marseille míč na svých kopačkách, což Troyes znemožnilo vytvořit si souvislejší tlak. To se povedlo až v poslední minutě, kdy střílený centr do malého vápna skluzem dorazil Touzghar.

Domácí fotbalisté tak v závěru dokázali zaskočit favorita z Marseille a připsali si velmi cenný bod v boji o udržení. Oba celky čeká další ligový duel 6. března. Troyes se vydá na záchranářský souboj do Bordeaux, Olympionici na svém stadionu přivítají Monako.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele