32. kolo
17.04.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Troyes (© AFP)

Estac v závěru duelu se Strasbourgem zachránil alespoň remízu

Domácí stále nemají jistotu setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu, a proto nutně potřebují bodovat. To se jim díky proměněné penaltě proti Racingu podařilo. Klub z města ležícího na francouzsko-německé hranici může ztráta dvou bodů v honbě za co nejlepším umístěním mrzet.

Ve 13. minutě zahrával Dimitri Liénard z nějakých dvaadvaceti metrů přímý kop a balonu chyběl skutečně malinkatý kousek k tomu, aby skončil v pravé šibenici. V následující čtvrt hodině Troyes rozhodně nehráli druhé housle. Velká škoda, že střela Abdua Contého se vytočila ven z brány. Na další pokus se čekalo necelých deset minut.

Xavier Chavalerin chtěl centrovat, jenže míč se mu po levačce trochu svezl, což přinutilo Matze Selse k dobrému zákroku. Do konce poločasu zaujal už jenom Alexander Djiku, když za cenu žluté karty zabrzdil Renauda Riparta. V 50. minutě si Jessy Moulin hleděl letícího míče, takže ignoroval Habiba Dialla, jehož ve vápně srazil. Kevin Gameiro záhy poté zakončoval do prázdné, jenže sudí Millot viděl útočníkův faul.

Zanedlouho si ve vlastním vápně počínal dosti nešikovně Guilian Biancone, když podkopnul pronikajícího Gameira. Rozhodčí si šel prohlédnout záznam a ukázal na penaltový puntík. Diallo měl štěstí, že muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, leč na to už se historie ptát nebude - 0:1 O vyrovnání se pokusil Issa Kabore, ale nebylo mu přáno.

Naopak pojistku mohl svým nekompromisním volejem přidat Sanjin Prcić. K radosti příznivců týmu Bruna Irlese cílil přesně do míst, kde se pohyboval Jessy Moulin, který tak stačil vyrazit nad břevno. V 73. minutě se zmíněný gólman opět vyznamenal, když famózně vychytal v bezprostřední blízkosti se nacházejícího Djikua. Následná dorážka neskončila v síti pouze díky výborné hlavičce Ikého Ugby.

V poslední desetiminutovce nejprve pálil těsně mimo Mama Baldé. Potom Lucas Perrin při snaze odkopnout kulatý předmět trefil holeň Baldého a kopala se penalta i na druhé straně hrací plochy. Kapitán Florian Tardieu mířil pod břevno do středu brány, což se opět ukázalo býti optimálním řešením - 1:1. Touzgharova střela pak Selse rozhodně neohrozila.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele