31. kolo
08.04.2022 21:00 CET
6 : 2
(2:2)

Reportáž

Ibrahima Koné (© AFP)

Duel Lorientu s ASSE přinesl nevídaných osm branek

Po finálním hvizdu rozhodčího Buqueta měli mnohem více důvodů k radosti domácí, jelikož dokázali zaznamenat šest gólů. Díky nim si dokázali nad oponentem vytvořit čtyřbodový náskok, jenže v Bretani dobře vědí, že sedm kol před koncem stále není vyhráno. Také Les Verts, kteří hráli více než dvacet minut o deseti, nečeká v závěru sezony žádná snadná práce.

Že by to na Stade du Moustoir mohla být tentokrát na branky bohatá podívaná, naznačila už 4. minuta. Ránu Ryada Boudebouze ještě Matthieu Dreyer dokázal vyrazit, ale hned poté poslal Timothée Kolodziejczak z levé strany centr na zadní tyč, kde všechno jistila hlavička v podání Denise Bouangy - 0:1.

Po uplynutí úvodní desetiminutovky to byl znovu gabonský internacionál, kdo ohrozil soupeřovu svatyni. Bohužel pro tým Pascala Dupraze našel jenom boční síť. Arnaud Nordin na Dreyera nevyzrál, kdežto Ibrahima Koné ve 20. minutě musel zatrhnout svoji radost ze vstřelené branky, protože jí předcházel ofsajd.

A tak se za necelých 120 sekund stalo, že rychlý Arnaud Nordin pravačkou po zemi stvořil druhý zářez svého mančaftu - 0:2. Nedlouho po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. Terem Moffi běžel sám na Paula Bernardoniho, jenže byl dostihnut a v tísni nechal vyniknout gólmana. Už v závěru prvního dějství stihli domácí dokonalé zmrtvýchvstání.

Houboulang Mendes byl faulován Kolodziejczakem a Lorient kopal penaltu, kterou Moffi vyřešil zakončením do středu brány - 1:2. A v nastaveném čase Mendesův centr doletěl na zadní (levou) tyč, kde si Ibrahima Koné střelou do protipohybu muže v rukavicích spravil chuť za předtím neuznaný zásah - 2:2.

V 58. minutě měl dobrou možnost Bouanga. Zacílil ale nad břevno. Takže na řadě byla opět skvadra vedená Christophem Pélissierem. Armand Laurienté nádherně vysunul Enza Le Féeho, který si tváři v tvář Bernardonimu počínal vskutku chladnokrevně, takže ani neřešil, že může posunout na neobsazeného Moffiho, jenž by uklízel do prázdné - 3:2.

Ani v dalších minutách věru nebyla fotbalová božstva celku z regionu Rhône-Alpes příznivě nakloněna. Běžela 65. minuta, když Nigerijec Moffi prostrčil míč na nabíhajícího si Malijce Koného, jehož přízemní pokus nedokázal brankář zastavit - 4:2. Pátý Afričanův gól v sezoně byl na světě. A výraznou roli sehrál i za 180 sekund, když se po zákroku na jeho osobu musel po žluté a následně červené kartě pakovat ze hřiště Yvan Neyou Noupa.

Hráči i příznivci Lorientu si zprvu mysleli, že početní výhodu se jim podařilo zužitkovat v 74. minutě. Terem Moffi sice zakončil svoje sólo parádním blafákem, ale všemu předcházel ofsajd. Nicméně svého druhého zásahu se přeci jenom dočkal. V šestaosmdesáté minutě zakončoval po zemi atraktivní akci - 5:2. V závěru si ještě sebral balon Quentin Boisgard a slabší levačkou z osmi metrů vymetl šibenici, čímž dal výsledku jeho finální podobu - 6:2. Sudí v tomto případě opravdu nemusel nic nastavovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele