29. kolo
20.03.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ibramima Koné a Frederic Guilbert (© AFP)

V utkání Lorientu se Strasbourgem branka nepadla

Zatímco v říjnu minulého roku dopadl vzájemný duel jednoznačně pro Racing (4:0), tentokrát se nikdo nedokázal střelecky prosadit. Pro tým Juliena Stéphana to znamená, že zůstane na páté příčce, zatímco Les Merlus stráví reprezentační přestávku o bod nad sestupovým pásmem.

První dobrá šance se na Stade du Moustoir uskutečnila v 7. minutě. Postraral se o ni se svou hlavičkou Dimitri Liénard, nicméně Matthieua Dreyera nepřekonal. V minutě osmnácté zahrozil Jean Bellegarde, jenže minul. I třetí dobrá možnost patřila hostujícímu výběru. Kevin Gameiro však na gólmana rovněž nevyzrál.

V zahajovacím dějství měl nejblíže ke vstřelení branky Bellegarde. Těsně před konce úvodní půl hodiny se prezentoval nebezpečnou hlavičkou, kterou dokázal muž v rukavicích konečky prstů vytěsnit mimo svoji svatyni. Na druhé straně neměl špatnou pozici Julien Laporte, ale stejně z ní nedokázal nic vytěžit.

Ve druhém poločase se v Bretani nehrál příliš atraktivní fotbal. V 74. minutě se pokusil o střelu Dango Ouattara. Zprvu to vypadalo, že byl možná v šestnáctce faulován, jenže rozhodčí Benoît Millot penaltu proti Racingu nepísknul. Ani další pokusy si cestu do sítě nenašly. To mohlo zvláště mrzet domácí v 84. minutě, jelikož tam scházely centimetry.

Ve zmiňovaném říjnovém mači se jednou prosadil Ludovic Ajorque a dvakrát skóroval Habib Diallo. Jenže tentokrát zůstali (i po svém příchodu na hřiště) prakticky neviditelní. Klub z města ležícího na francouzsko-německých hranicích o prvním dubnovém víkendu změří síly s Lens. Lorient pocestuje do Paříže ke střetnutí s tamním PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na straně hostu-2,24.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o nejnižší kurz-pardon, unava materiálu, neskutečná.

Reagovat
DidusIneptus

Neuvěřitelné: 0:4!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele