35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Arber Zeneli (© AFP)

Lorient doma těsně prohrál s Remeší

Zatímco Les Rouges et Blancs můžou zbývající tři kola dohrát v absolutním klidu, Les Merlus čeká ještě náročná práce, aby udrželi Ligue 1 i pro příští sezonu. Sedmnáctá porážka jim nechává pouze tříbodový náskok na barážový post.

Během úvodní čtvrthodiny zaujal pouze nepříjemně vyhlížející zákrok na Arbela Zeneliho, který se z něj však rychle oklepal. Dokonce tak rychle, že za nějakých 200 sekund rozvlnil síť poté, co výbornou práci odvedl El Bilal Touré - 0:1. Po odpovědi hned zatoužil Laurent Abergel, jenže to by musel vyprodukovat razantnější a přesnější pokus.

Po půlhodině hry se Pélissierova skvadra dočkala vyrovnání. Postaral se o něj Terem Moffi, když při nádherném sólu rozkmital svoje rychlé nohy, aby pláchnul celé obraně a aby ve finále jednoduchou kličkou obešel Rajkoviće a zamířil do prázdné brány - 1:1. Obrat zatoužil dokonat Armand Laurienté, leč srbský gólman jeho úmysly přečetl.

Fotbalista ve službách FC Lorient v závěru poločasu zadrbal velice nadějnou situaci. A po něm ještě domácí zahrávali rohový kop, na který si naskočil Houbouland Mendes, avšak muže v rukavicích nepřelstil. Predrag Rajković přijímal gratulace od spoluhráčů i záhy po změně stran, když znovu rozesmutnil Laurientého.

Krátce před vypršením šedesáté minuty dostal výsledek svou finální podobu. Kamory Doumbia z pravého křídla přihrál před bránu, kde z první uklízel na místo určení El Bilal Touré - 1:2. Za nepříznivého stavu se na kopačky borců ze Stade du Moustoir začala vkrádat nervozita, takže si až do finálního hvizdu nedokázali vytvořit žádnou vyloženou příležitost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele