30. kolo
03.04.2022 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Po ostře sledovaném zápase s PSG zvládlo Monaco i duel proti Metám

V posledních týdnech nepředváděl knížecí klub zrovna přesvědčivé výkony, nicméně pořád je velmi blízko postu, který v Ligue 1 zaručuje pohárovou Evropu. Naopak Mety mají osm kol před koncem stále problém s tím, aby si mezi nejlepšími zahráli také v příštím ročníku.

Wissam Ben Yedder se opět blýsknul alespoň jednou trefou. Na kontě už jich má tedy osmnáct. Na tu zatím poslední si na Stade Municipal Saint-Syphorien musel počkat do úvodní minuty druhé půle, nicméně blízko k ní měl hned na začátku té první, kdyby v závěru pěkné akce dosáhnul na balon. Didier Lamkel Zé hrál v úvodu utkání velmi aktivně, ale v 10. minutě v dobré šanci přestřelil.

V následujících minutách byly k vidnění spíše tečované pokusy, které brankářům vrásky nenadělaly. Až ve 33. minutě se o slovo se svou ranou přihlásil zase Ben Yedder, jenže minul. V závěru prvního dějství se ještě Gelson Martins pokusil o pozoruhodný oblouček, který ovšem mezi třemi tyčemi ke škodě Clementova týmu neskončil.

Zato hned po změně stran si pro tečovaný míč za obranu naběhnul Wissam Ben Yedder a díky spolupráci s levou tyčí dostal kulatý předmět tam, kam zamýšlel - 0:1. Vyrovnání se uskutečnilo v minutě třiašedesáté. Farid Boulaya odcentroval od rohového praporku. Nikým nehlídaný Ibrahim Amadou se parádně položil do střely, která se zastavila až v síti - 1:1.

Násleledující akce v podání hráčů hostujícího celku byla rovněž výborná. Balon nakonec dovezli, jak se říká, až "do kuchyně", o což se po pobídce Caia Henriqueho postaral Myron Boadu. Bohužel rozhodčí Brisard po poradě s kolegou u videa nemohl tuhle trefu uznat pro ofsajd. Nicméně v 72. minutě se jednadvacetiletý Holanďan už dočkal regulérního zásahu.

Caio Henrique centroval na zadní tyč a bezvadná rybička všechno jistila - 1:2. O vyrovnání se pokusil Nicolas de Préville, jenže to by musel zapracovat na razanci. V poslední desetiminutovce ten samý hráč neprostřelil před sebou stojícího obránce a jeho spoluhráč Louis Mafouta si vylámal zuby na Alexanderu Nübelovi.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele