32. kolo
17.04.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicolas de Preville (© AFP)

Mety proti Clermontu i přes vyloučení bodovaly

Poslední tým tabulky musel do deseti poté, co byl pět minut před koncem úvodního dějství bez předchozího napomenutí vyloučen Ibrahima Niane. V té době už padly obě branky, nicméně Les Grenats se museli soustředit spíše na defenzivní činnost. Naděje na setrvání v soutěži určitě pořád žije, což platí i pro Les Lanciers.

Zahajovací desetiminutovka přinesla tři pokusy nepřesné a jeden zblokovaný. Zato ve 24. minutě se mohli příznivci a příznivkyně domácího výběru zaradovat. Pape Sarr se zmocnil balonu a naservíroval jej do vápna pro Nicolase De Prévilla, jenž se vyhnul obránci a podél padajícího Desmase zamířil na místo určení - 1:0.

Ve 27. minutě byl k vidění závar před bránou, kterou hájil Alexandre Oukidja, jenž si poradil i s nepříjemnou střelou z hranice vápna. Nicméně o deset minut později si udělal ve vápně prostor Jodel Dossou a přízemní zakončení levačkou na bližší tyč znamenalo vyrovnání. Avšak za necelých 180 sekund Niane ve výskoku nechtěně kopnul do obličeje Ariala Mendyho, načež se rozhodčí Gaillouste rozhodnul udělit červenou kartu.

Nedlouho poté došlo na standardní situaci, při které Kouyaté sestřelil Desmase, což se ovšem obešlo bez karetního trestu. Po změně stran se jako první osmělil Saîf-Eddine Khaoui, ale nedopadlo to podle představ. Po hodině hry si mezi obránce naběhnul Grejohn Kyei a z hranice malého čtverce nechal vyniknout muže v rukavicích.

Při další šanci domácích nastřelil Pape Sarr tyčku. Na opačném pólu se Mohamed Bayo pokusil o lob, přestože stál zády k bráně. Míč však skončil nad břevnem. Na startu závěrečné desetiminutovky obranný val Antonettiho skvadry zafungoval na výbornou, neboť neprošla ani jedna ze dvou po sobě jdoucích nebezpečných střel. V poslední minutě svou pumelicí Jim Allevinah rozezvučel břevno, Oukidja pak vyškrábnul tečovanou střelu a v nastaveném čase Akim Zedadka odmítnul rozhodnutí, když zblízka přestřelil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je otázka nabídky. Peníze nesmrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele