18. kolo
10.12.2021 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Nantes zásluhou výborného druhého poločasu připravilo pro Lens pátou prohru v sezoně

Po úvodním dějství šli svěřenci Antoinea Kombouarého do šaten s dvougólovým mankem. Po změně stran se však vrátili do hry a zlepšení výkonu korunoval v samotném závěru vítěznou brankou Moses Simon. Bretaňský klub tak na Racing vyzrál poprvé od roku 2014. Díky tomu si pomalu začíná dělat zálusk na horní polovinu tabulky, zatímco severofrancouzský celek patrně po osmnáctém kole vyklidí pohárové pozice.

Přitom všechno začalo tak sladce, jelikož už v 7. minutě Alban Lafont jenom vyrazil do prostoru kolem penaltového puntíku centr z levé strany. David Costa se pak vůbec nerozpakoval a nekompromisně napálil balon do sítě - 0:1.

Za sedm minut byla situace pro hosty ještě veselejší, neboť střelec úvodní branky ideálně načasoval přihrávku na Arnauda Kalimuenda, jenž obešel muže v rukavicích a po zemi skóroval (v této sezoně celkově už popáté) - 0:2.

V dalších minutách musela být rozhodčí Stéphanie Frappart pozorná především při osobních soubojích. Až ve 35. minutě se osmělil Pedro Chirivella, ale jeho střela byla zblokovaná. Stejná věc potkala na druhé straně Ludovica Blase. První poločas zápasu tedy domácím nevyšel, jenže to se mělo změnit brzy po startu druhé pětačtyřicetiminutovky.

První gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, nicméně v 51. minutě došlo na výbornou kombinaci Les Canaris u pokutového území soupeře, načež Blas nastřelil záda Randala Kolo Muaniho, od něhož se míč odrazil zcela mimo dosah Jean-Louise Leky - 1:2. Sedm minut poté bylo na Stade de la Beaujoire ještě veseleji.

A znovu u toho byl Randal Kolo Muani, kterému z levé strany naservíroval balon jako na zlatém podnose před bránu spoluhráč Willem Geubbels. Všechno jistil skluz na hranici malého čtverce - 2:2. Sudí si však musela počkat na potvrzení od VAR. Tým Francka Haiseho byl nečekaným vývojem evidentně otřesený, ale Nantes si nedokázalo vytvořit velkou šanci.

Až v 72. minutě po fajnové práci s balonem cílil do boční sítě Moses Simon. Jeho chvíle měla ovšem přijít až o necelých dvacet minut později. Do té doby musel Andrei Girotto zblokovat zřejmě gólovou střelu střídajícího Corentina Jeana. Pak už rodák z nigerijského města Jos neohroženě vběhnul do šestnáctky, odkud vyprodukoval nechytatelnou ránu do pravé šibenice. V rámci nastaveného času byla k vidění jenom čtyři střídání.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele