36. kolo
11.05.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ludovic Blas a Nicolas Pallois (© AFP)

Nantes navázalo na triumf v poháru a v lize zdolalo Stade Rennes

Čerství držitelé Coupe de France fotbalisté FC Nantes navázali na historický úspěch a v dohrávce kola porazili aspiranta na evropské poháry Stade Rennes 2:1. Hosté dominovali v držení balónu i v počtu střel, ale Kanárci těžili z efektivity.

Stade Rennes šlo v utkání o hodně. Pouze výhra by ho bodově srovnala s třetím Monakem a udržela ho v boji o Ligu mistrů. Milionářská soutěž je po porážce v Nantes sice stále možná, ale dvě kola před koncem ztrácí Rennes na třetí místo tři body.

Hosté byli od začátku lepším týmem a svojí převahu zaslouženě zužitkovali ve 32. minutě. Nantes nedokázalo dostat balón do bezpečí a Florian Tait po přihrávce Terriera vstřelil vedoucí branku. Vítěz Coupe de France přišel před koncem prvního poločasu s odpovědí. Bukari zavezl po pravé straně balón až před brankáře a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Kalifu Coulibalyho - 1:1.

Remíza samozřejmě Stade Rennes nevyhovovala, ale hostům se směrem dopředu nedařilo a většina akcí končila před šestnáctkou. V 71. minutě pak zasadil Rennes smrtící úder Nicolas Pallois. Na levé straně hřiště tentokrát odcentroval Blas a Pallois na malém vápně rovnou z první prostřelil Gomise.

Stade Rennes se z inkasované branky neotřepalo a důležitý zápas nakonec ztratilo v poměru 1:2. Dvě kola před koncem Ligue 1 drží Rennes pátou příčku, zatímco Nantes je deváté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ODLOŽENO.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele