31. kolo
10.04.2022 13:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bordeaux (© AFP)

Bordeaux v souboji dvou sestupem ohrožených týmů porazilo Méty

Les Girondins tak postoupili ze samého chvostu tabulky na předposlední příčku s tím, že stále není nic ztraceno. To samé platí i pro Les Grenats, ačkoli jejich forma z posledních týdnů a měsíců naznačuje, že s udržením v Ligue 1 to budou mít o poznání složitější.

Už v 5. minutě centroval z levé strany Hwang Ui-jo a Onanova hlavička skončila o malý kousek vedle. Krátce poté střílel Pemblélé a na malém vápně stojící Josuha Guilavogui míč usměrnil mezi tři tyče. Jenže pouze do míst, kde stál připravený gólman Caillard, který bleskurychle odkopával do bezpečí. Také další pokus měli na svědomí hráči domácího celku. K jejich škodě skončil pouze na boční síti.

V minutě jednadvacáté dokázal z pravého křídla nacentrovat Nicolas de Préville a Didier Lamkel Zé skákavou hlavou otevřel skóre zápasu - 0:1. Další příležitost patřila Anelu Ahmedhodžićovi, když přinutil k dobrému zákroku Caillarda. Ve 39. minutě posunul Javairô Dilrosun z první do vápna na M’Baye Nianga, který si míč dobře zpracoval, leč zařízení těsně minul.

Necelých sedm minut po startu druhého dějství se tým Davida Guiona dočkal vyrovnání. Přihrávku na Hwanga obránce tečoval k Ricardovi Mangasovi, jehož následné střele výrazně pomohl Boubacar Kouyaté - 1:1. Klub, ve kterém stále působí bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil, si v následujících minutách dál udržoval převahu.

Zužitkoval ji v 68. minutě, kdy z levé strany přihrávající Gideon Mensah nasadil jesle Kouyatému, a ve skluzu zakončující M’Baye Niang se nemýlil - 2:1. Smolař Kouyaté se potom zranil, ovšem Méty i přes jeho neúčast ještě jednou inkasovaly. V 78. minutě měli štěstí, že volej na penaltovém puntíku stojícího Thomase Delaineho skončil o pár čísel nad břevnem.

V každém případě o pojistku se krátce před koncem řádné hrací doby postaral Hwang Ui-jo, neboť muž v rukavicích podskočil Adliho centr od rohového praporku a devětadvacetiletý Korejec hlavičkoval do odkryté branky, čímž zaznamenal svou jedenáctou trefu v sezoně - 3:1. Ještě důležitější bylo, že jeho zaměstnavateli přinesla pátou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele