35. kolo
01.05.2022 17:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Nice nakonec odváží z Bordeaux všechny tři body

Čtvrt hodiny před koncem se o jedinou branku utkání postaral Andy Delort. Jeho současný zaměstnavatel tak může nadále usilovat o post zaručující Ligu mistrů. Naopak Les Girondins mají před zbývajícími třemi koly šestibodový náskok na první nesestupovou a nebarážovou pozici.

V 5. minutě se rozehrávky přímého kopu ze střední vzdálenosti chopil Gideon Mensah a Walter Benítez s přehledem zakročil. Ve 12. minutě Kasper Dolberg sice překonal Benoîta Costila, nikoli ale na brankové čáře skluzujícího Mensaha. Výtečný obranný zákrok! Zmíněný dánský fotbalista stihnul do poločasové pauzy ještě jedno zakončení. Za rámeček si jej nedá.

Po změně stran se jako první osmělil Justin Kluivert. Jeho rána byla zblokována a Melvin Bard si s dorážkou poradil hodně bídně. V 56. minutě pobídnul Flavius Danilius kolegu Pabla Rosaria, který minul zařízení. Za 180 sekund zahrávali hosté roh. Andy Delort hlavičkoval zpět před bránu, kde stejnou částí těla zakončoval do Costilových rukavic Képhren Thuram.

Další minuty byla hra dosti rozkouskovaná, za což mohla i série pěti střídání. Andy Delort však na trávníku zůstal, takže mohl zblízka uklízet do sítě poté, co Bard neprošel přes Toma Lacouxe, jenž ale protihráči se sedmičkou na dresu připravil stoprocentní šanci, kterou nepohrdnul - 0:1. Autor gólu měl ještě jednu příležitost, nicméně svou rybičku mezi tři tyče nanasměroval.

V 87. minutě si Jean-Clair Todibo oddychnul, že jeho kontakt s Jeanem Onanou nebyl posouzen jako penaltový. Yacine Adli v některých předchozích kláních dopomohl svému týmu k bodům. Tentokrát se dostal k jedinému pokusu, který k Benítezovi ani nedoletěl. V poslední minutě ještě Jordan Lotomba zamířil do tyče a následnou dorážku poslal Bilal Brahimi nad.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele