36. kolo
06.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aurélien Tchouameni (© AFP)

Monaco po dalším dobrém výkonu nevzdává boj o druhou příčku

Minimálně obhajoba třetí pozice jest pro fotbalisty knížecího klubu velmi blízko. Proti Lille vsítil obě branky nikoli Wissam Ben Yedder, nýbrž Aurélien Tchouaméni, jenž se v předchozích kolech dokázal prosadit pouze jednou. LOSC tak vědí, že zatímco před rokem slavili senzační titul, letos budou mít, co dělat, aby uhájili alespoň post v horní polovině tabulky.

Úvodní desetiminutovka přinesla spíše lehčí oťukávání. Ovšem hned po jejím vypršení zkusil štěstí Timothy Weah. Mohl být i úspěšný, kdyby přidal na razanci. Deset minut poté zasahoval Léo Jardim proti Kevinu Vollandovi. Spíše ale jenom pro jistotu, neboť míč by se patrně stejně mezi tři tyče jeho svatyně nevešel.

Když už to vypadalo, že se půjde o poločase do šaten za bezbrankového stavu, připomněl se dvaadvacetiletý rodák z města Rouen, který by rád v létě z Monaka odešel za lepším. Od Ben Yeddera převzal přihrávku a z hranice šestnáctky vyprodukoval přízemní střelu, na jakou muž v rukavicích bohužel pro domácí nedosáhnul - 0:1.

Po změně stran chtěl soupeře překvapit Alexandr Golovin, jenže cílil pouze do boční sítě. Následující pokus, který letěl pro změnu Nübelovým směrem, dokázala obrana zblokovat do bezpečí. Po hodině hry mohl rozšířit svou sbírku dosavadních jednadvaceti branek Wissam Ben Yedder. Gólman byl však o něco rychlejší.

V minutě devětašedesáté se dostal do vápna Angel Gomes. Jeho střela pravačkou zapadla přesně ke stejné tyči - 1:1. A jestliže po tomto klání platí, že Tchouaméni skóroval v aktuálním ročníku třikrát, tak nutno podotknout, že pro Angličana s dvacítkou na dresu šlo o premiérovou trefu. Edon Zhegrova zatoužil po okamžitém obratu, ale poněkud se ukopnul.

Díky tomu dal muži zápasu příležitost ke vsítění vítězné branky. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby to zkusil z bezmála třiceti metrů a jeho střela po zemi zapadla do levého dolního rohu - 1:2. Ve zbývajících minutách si monacká defenziva počínala velmi zkušeně a protivníka do žádné akce už nepustila.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele