34. kolo
24.04.2022 17:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zeki Çelik (© AFP)

Lille nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Štrasburk

LOSC si už vědí, že titul neobhájí, avšak naděje zahrát si i v příští sezoně evropské poháry pořád existuje. To samé ovšem platí i pro Racing, který má do bývajících čtyř kol lepší výchozí pozici.

Ve 4. minutě střílel Burak Yilmaz a Matz Sels vyrážel, přičemž měl štěstí, že se nikdo z domácích borců nedostal k dorážce. Následovaly tři zblokované střely a po nich jaksi klidnější fáze, kterou utnul až ve 26. minutě Renato Sanches, když rozehrál standardku na hlavu Benjamina Andrého, jenž míč pouze líznul a nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Za deset minut se k hlavičce dostal Ludovic Ajorque. Brankář Léo Jardim stál naštěstí přesně tam, kde měl. Ve 42. minutě rozjeli Gourvennecovi svěřenci pěknou akci, v jejímž závěru Renato Sanches ukradnul balon lépe postavenému Edonu Zhegrovi, aby zamířil vedle. Ve zbývajících minutách první půle byl opět vidět Ajorque, avšak na jeho další hlavičku se nebude dlouho vzpomínat.

Po změně stran centroval Guilbert na Kévina Gameira, který orazítkoval tyčku! Ten samý hráč vyprášil po hodině hry Jardimovy rukavice. Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby se kulatý předmět odrazil k Adrienu Thomassonovi a brankář s třicítkou na zádech se opět vyznamenal. Výrazně tedy přispěl k vítězství svého klubu.

Pravda, v jednaosmdesáté minutě za něj musel po Nyamsiho hlavičce zaskočit na čáře Gabriel Gudmundsson. V 87. minutě přizvednul centr Timothyho Weaha na zadní tyč Nyamsi a Zeki Çelik z voleje rozhodnul svým druhým zářezem v sezoně o tom, že všechny body zůstanou posedmé v sezoně na Stade Pierre-Mauroy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele