32. kolo
16.04.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Przemysław Frankowski (© AFP)

Mistrovské Lille padlo, tři body si z jeho hřiště odváží RC Lens

Tohle zaváhání může Lille vyjít draho. Obhájci titulu zůstávají i nadále mimo pohárové příčky, přičemž ty se jim šest kol před koncem zase o něco vzdálily. V souboji s Lens padly všechny branky v průběhu prvního poločasu a za vítěze se prosadili Frankowski a Kalimuendo. "Derby du Nord" tak patří Lensu.

Fotbalisté Lille už se sice rozloučili s obhajobou mistrovského titulu, nicméně boj o evropské poháry nevzdávají. A platí to i po nepovedeném derby s RC Lens, který jinak musel diváky bavit. Ti ani nemuseli dlouho čekat na úvodní branku. Již ve 4. minutě si Dogy nepohlídaly rohový kop a propadnutý balón poslal technickou ranou k tyči Przemyslaw Frankowski! O chvíli později si Lille marně zkoušelo vymodlit penaltu a také si vytvořilo několik šancí. Nejprve Kalimuenda z blízkosti vychytal Jardim a pak už ve velké příležitosti orazítkoval Renato Sanches tyčku.

Brankové příležitosti se střídaly na obou stranách - těsně minul Jonathan David a na straně Lille byl několikrát v permanenci brankář Jardim. Ve 33. minutě ho protáhl povedenou střelou Fofana a za další čtyři minuty vstřelilo Lens druhou branku. Arnaud Kalimuendo převzal zpětnou přihrávku a pohotově a přesně vypálil - 2:0. Domácí chtěli alespoň do poločasu mírnit skóre a to se jim skutečně podařilo v první minutě nastaveného času. Centr Žegrovy ke vzdálenější tyči zasáhl hlavou Xeka a diváky čekalo ve druhém poločase ještě pořádné drama.

Lille se nevzdávalo a po ráně Jonathana Davida předvedl vynikající zákrok Faríňez. Neuspěl ani Žegrova, který technickou střelou trefil tyčku. Lens už nebylo směrem dopředu tolik aktivní, což nebylo vzhledem k průběžnému výsledku tolik překvapivé. Poslední velkou šanci spálily Dogy v nastavení, když po střele Bamby zívala na Onanu prázdná branka, jenomže jeho střela postrádala razanci a Faríňez se stihl přesunout. Hosté udrželi nadějný výsledek 2:1 až do závěrečného hvizdu a zaslouženě odvážejí z derby tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele