37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG jasně přehrálo Montpellier

Jihofrancouzský celek prožívá velký výpadek formy. Z honby za evropskými poháry se rázem stalo konečné umístění v dolní polovině tabulky. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia můžou alespoň doufat, že za týden proti Angers přeruší osmizápasovou sérii bez vítězství. V dresu PSG se dvakrát prosadil Lionel Messi, takže na kontě má před posledním utkáním sezony šest branek a třináct asistencí.

Proti La Paillade skóroval už v 6. minutě, kdy levačkou uklidil přesně k pravé tyči přihrávku od Kyliana Mbappého - 0:1. Marco Verratti pak mířil vedle. Asistent u úvodního zásahu běžel krátce po něm sám na Dimitryho Bertauda, který skvělým zákrokem zachránil svůj tým od další pohromy. Wijnaldum nechtěl zůstat pozadu, ale svou hlavičku otřel pouze o horní síť.

Ve 20. minutě Mbappé krásně šajtlí pobídnul Messiho, který udělal pohodovou kličku gólmanovi a zakončoval do prázdné, jako byl zvyklý během svého působení v Barceloně - 0:2. Třetí hřebíček na sebe nenechal dlouho čekat. Na svědomí si jej vzal Ángel Di María, když se k němu odrazil balon po nepřesvědčivé hlavičce. Střela z první levou šajtlí vskutku stála za to - 0:3.

Ve 34. minutě se nejlepší kanonýr soutěže dostal opět do centra dění, když nastřelil tyčku. První dějství tedy vyšlo jednoznačně ve prospěch už jasného vítěze Ligue 1. Ve druhém byla odehrána necelá čtvrthodinka, když se Mbappé poroučel v soupeřově vápně na zem. Sudí Jérémy Stinat bez dlouhého váhání ukázal na značku pokutového kopu.

Sám faulovaný nepotvrdil, že by neměl kopat penaltu, protože jeho střela zapadla přesně k pravé tyči, zatímco Bertaud skákal na opačnou stranu - 0:4. Teprve potom se domácí dostali na dostřel Donnarummovy svatyně, jenže snížit se jim ani při jednom ze dvou pokusů nepodařilo. Naopak Di María gól dal, leč kvůli ofsajdu nemohl být uznán.

Závěrečná desetiminutovka byla rozkouskovaná udělením celkem tří žlutých karet, a také stejným počtem střídání. Není divu, že někteří diváci odcházeli ještě před závěrečným hvizdem. Mbappé zůstával aktivní až do samotného závěru, avšak hostující defenziva si jeho snažení vcelku pozorně hlídala. Na čele tabulky střelců má dvoubrankový náskok před Wissamem Ben Yedderem, který ve 37. kole zaznamenal hattrick.

Dosavadních šestadvacet gólů může účastník loňského EURA, kde v osmifinále neproměnil penaltu proti Švýcarsku, kvůli čemuž Francie z turnaje vypadla, rozšířit za týden, kdy do Parku princů přijedou Mety, kterým pouze vítězství zaručí setrvání v soutěži i pro příští ročník. V případě porážky by se musely ohlížet na výsledky zápasů ASSE a Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele