37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Timothy Weah (© AFP)

Nice prohrálo s Lille a zkomplikovalo si boj o pohárovou příčku

Les Aiglons v týdnu v rámci finále Coupe de France na Stade de France nestačili na Nantes a teď musí vstřebat další nepříjemnou porážku. LOSC coby neúspěšný obhájce titulu sice připisují čtrnáctou výhru, jenže lepší než devátá příčka z toho už jistojistě nebude.

Že by to mohl být zápas Jonathana Davida, naznačila tak trochu už 2. minuta, kdy se před utkáním ještě třináctigólový útočník dostal do šance, kterou ovšem pohrdnul. Po čtvrt hodině hry se k dobré ráně dostal Justin Kluivert a Léo Jardim parádně vyrazil. Další pokus patřil domácímu Melvinu Bardovi, který hlavou těsně minul tyčku.

Holandský syn slavného otce se prosadil až po půl hodiny hry. Akce v podání hráčů Nice nevypadala na první pohled příliš nebezpečně. Avšak obrana totálně zapomněla na Kluiverta, jenž svým volejem přibližně z úrovně penalty rozvlnil síť poté, co mu Hichem Boudaoui adresoval z pravé strany vynikající přihrávku - 1:0.

Další zásah chtěl obstarat Amine Gouiri, nicméně byl až příliš přesný. Ve 38. minutě hlavičkoval Andy Delort do tyče, od které se kulatý předmět odrazil do druhé, aby vypadnul pryč od brankové čáry. Video následně potvrdilo, že Orli stále povedou nejtěsnějším možným rozdílem. V nastaveném čase ještě zahrozil David.

Dočkal se až po změně stran. Konkrétně běžela 52 minuta, když z první vyslal pod břevno nechytatelnou střelu. Velmi dobrou práci předtím odvedl Timothy Weah - 1:1. Naopak Gouiriho na opačném pólu mohlo hodně mrzet, že spálil svoji příležitost k navýšení skóre. Jonathan David, který si s Kanadou na podzim zahraje na mistrovství světa v Kataru, se druhé branky dočkal v 63. minutě.

Jednoduše z bezprostřední blízkosti doklepnul na místo určení Walterem Benítezem vyražení míč - 1:2. Andy Delort chtěl odpovědět, avšak na brankáře nevyzrál, přestože jeho rána vůbec nebyla špatná. Justin Kluivert potom mířil nad. V 82. minutě to byl opět Delort, kdo zahrozil, ale cílil pouze do boční sítě.

Jeho spoluhráč Bilal Brahimi pálil hned poté tvrdě, nicméně taky nepřesně. Tečku za utkáním udělal v nastaveném čase syn jiného slavného otce, totiž Timothy Weah. Danteho hlavička nebyla z nejideálnějších, čehož potomek současného liberijského prezidenta využil k narážečce s Isaacem Lihadjim, načež se hnal sám na muže v rukavicích. Naznačil střelu a po chytré kličce dovezl balon až téměř do kuchyně - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele