32. kolo
17.04.2022 17:05 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Karl Toko Ekambi a Moussa Dembélé (© AFP)

Lyon si udobřuje rozezlené fanoušky. Nejhorší defenzivě ligy nasázel šest branek

Fotbalisté Lyonu ve 32. kole francouzské Ligue 1 v domácím zápase zametli s Bordeaux a zvítězili jasně 6:1. Hotovo přitom bylo již po úvodní půlhodině, ve které stihli Les Gones nastřílet hned tři branky. Pro Lyon pohodlná výhra znamená naději na účast v evropských pohárech, na které momentálně ztrácí čtyři body.

Ještě před pár lety by bylo nepředstavitelné, že by souboj těchto dvou slavných klubů byl střetem 10. celku s předposledním. Nyní to však byla realita. Les Girondins se potáceli jen tři body nad posledním místem a čekal je tuhý boj o záchranu až do posledního kola. Naopak domácí se ještě mohli pokusit zachránit sezonu pozdním útokem na evropské poháry, na které však ztráceli propastných sedm bodů.

Lyon se po úvodním hvizdu zmocnil míče a usadil se na obranné polovině svého soupeře. Po necelých 10 minutách se už mohl radovat z první branky. Radost Moussy Dembélého ovšem netrvala dlouho, neboť pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd. Ve 20. minutě se na pravé straně uvolnil Malo Gusto a svým centrem do pokutového území přesně našel rozběhnutého Dembélého. Pátý nejlepší střelec francouzské nejvyšší soutěže prokázal svoje kvality a hlavou na zadní tyč otevřel skóre. Druhou branku pro Les Gones zaznamenal o sedm minut později po nepovedeném odkopu Gaetana Poussina Karl Toko Ekambi. Ve 34. minutě šel Lyon už do třígólového trháku. Lucas Paquetá se dostal na hranici šestnáctky k odraženému míči a přízemní ranou rozvlnil síť.

Lyon po změně stran nepolevil a už ve 46. minutě vedl o čtyři branky. Kanonýr Dembélé se tentokrát osvědčil v roli asistenta, když lehkým obloučkem přihrál Romainovi Faivremu, který si míč zpracoval na prsa a okamžitě vypálil do levého horního rohu. Bezmocné Bordeaux mohl následně definitivně pohřbít Henrique, jehož rána orazítkovala přední tyč. Tým ze západu Francie nakonec neunikl pětigólovému debaklu, když Toko Ekambi zakončil svůj samostatný únik ladným lobem přes zoufalého Poussina. V 85. minutě stihl snížit z pokutového kopu na 1:5 Sekou Mara. V nastaveném čase se druhou brankou v utkání ještě blýskl Dembélé a stanovil tak konečné skóre 6:1.

Domácí tedy v utkání uspěli a přiblížili svého soupeře o něco blíže k sestupu. Lyon se znovu představí 20. dubna, kdy zavítá na hřiště Brestu. Bordeaux ve stejný den přivítá St. Étienne.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele