34. kolo
23.04.2022 17:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon se omluvil za porážku v Brestu pětigólovou výhrou nad Montpellierem

Olympique Lyon pokračuje v nevyrovnaných výkonech, ale tentokrát své fanoušky potěšil. Montpellieru doma nastřílel pět branek v úžasné sedmigólové přestřelce. Hosté v průběhu prvního poločasu stáhli slibný náskok soupeře a po změně stran nejprve přežívali jednu šanci za druhou, aby nakonec ještě třikrát inkasovali. Lyon předvedl vynikající ofenzivní výkon a zaslouženě sklidil tři body.

Šancí bylo k vidění opravdu dostatek a celý zápas musel diváky náramně bavit. Vysoce zvolené tempo přineslo první gólovku po třinácti minutách a ránu Lucase Paquety musel Omlin vyrážet. Lyon po řekněme úspornějším začátku začal přebírat iniciativu a ve 26. minutě se ujal vedení. Po Paquetově zablokované střele se dostal k balónu Moussa Dembélé a jeho pokus tentokrát skončil v síti.

Ne vše bylo pro Lyon růžové. Utkání skončilo ve 36. minutě pro Damiena Da Silvu, jehož pro zranění nahradil zkušený německý obránce Boateng. Chvíli na to spálil tutovku hostující Téji Savanier, jehož ránu vyrazil Pollersbeck na břevno! Ze závěrem prvního poločasu se každopádně s góly roztrhl pytel.

Ve 43. minutě z volného přímého kopu nádherně zakroutil balón o břevno do šibenice Thiago Mendes a zvýšil na 2:0 pro Lyon. V tu chvíli nikdo nečekal, že Lyon o toto vedení ještě do konce první půle přijde. Ve druhé minutě nastavení vysunul Savanier rozeběhnutého Elyeho Wahiho a ten prostřelil vyběhnutého Omlina. Vzápětí nový muž na hřišti Boateng zahrál v pokutovém území rukou a Téji Savanier razantní střelou srovnal na 2:2.

V podobném duchu v jakém se nesl závěr prvního poločasu se pokračoval i po změně stran, s tím rozdílem, že gól hned nepadl. Následoval totiž festival zahozených příležitostí v podání Olympique Lyon, který byl doslova neuvěřitelný. Paquetá, Tete i Ekambi si postupně vylámali zuby na Omlinovi nebo brankové konstrukci. Nešlo to ale donekonečna a obrana Montpellieru v 63. minutě inkasovala. Houssem Aouar perfektně využil prostrkávačky a utaženou střelou na přední tyči vrátil Lyonu vedení.

Za dalších pět minut se mezi střelce zapsal i Karl Toko Ekambi, jenž pro změnu zvolil křižné zakončení ke vzdálenější tyči. Defenzíva Montpellieru se začínala povážlivě sypat. Přitom je zajímavé, že Lyon žádnou drtivou územní převahou nedisponoval. Balón měl častěji na svých kopačkách, ale ne v takovém rozsahu, jak by napovídalo skóre.

HSC už v sobě nenašlo sílu na další zvrat a bylo jen otázkou času, kdy "Les Gones" zasadí pátý úder. Stalo se tak ve třetí minutě nastaveného času. Ekambi zasekl před bránícím hráčem, počkal si na náběh Houssema Aouara a ten krásnou střelou vstřelil svůj druhý gól v zápase a celkově pátý Lyonu.

Svěřenci trenéra Petera Bosze tak napravili zaváhání v Brestu, ovšem co se jejich postavení v tabulce týče, to zůstává nadále za očekáváním.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele