27. kolo
06.03.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco slaví jediný gól (© AFP)

Knížecí klub v čele s Martinsem ovládl bitvu na půdě Marseille

Monako ve 27. kole francouzské Ligue 1 přehrálo domácí Les Olympiens 1:0 a vyhouplo se tak na osmou pozici v tabulce. O první a zároveň rozhodující branku zápasu se v 58. minutě po šťastném odrazu postaral portugalský útočník Gelson Martins. Marseille naproti tomu v lize nevyhrála už potřetí v řadě a její další klopýtnutí otevřelo cestu vzhůru pro jiné týmy.

Ani jedna z těchto tradičních značek francouzského fotbalu neměla ideální formu. To koneckonců vypovídalo o neuvěřitelné vyrovnanosti celé ligy, dosud 10. Monako se mohlo případným vítězstvím významně posunout vzhůru. Marseille ze dvou posledních kol brala pouhý bod, přitom v obou se střetlo s nováčky soutěže. Přesto se držela těsně pod vrcholem, na vedoucí PSG ovšem ztrácela propastných 15 bodů.

Úvod utkání začal v klidném tempu, a i když měli hráči Olympique viditelnou herní převahu, na první výraznou šanci si museli počkat až do 22. minuty, kdy z dobré pozice na hraně pokutového území střílel Valentin Rongier. Gólman Alexander Nübel se sice pořádně protáhl, skvělým zákrokem ale gólu zabránil. O pár minut později se pokusil z podobné pozice skórovat Dimitri Payet, který však mířil těsně nad. Ve 42. minutě přišla první velká příležitost hostů. Jean Lucas dostal dlouhou přihrávku do běhu a dokázal při samostatném úniku zkušeně prostřelit gólmana Paua Lópeze. Pozorný čárový rozhodčí však správně viděl, že Španěl stál v těsném ofsajdu. Do kabin tak hráči odcházeli za stavu 0:0.

Střelecký půst nakonec přerušili v 58. minutě hráči Monaka. Po dobré přihrávce se dostal až do brankoviště Kevin Volland, který navíc přechytračil jednoho z obránců a otevřel cestu ke gólu. Sám sice trefil pouze tyč, míč se však šťastně odrazil na nohu Martinse, který měl před sebou jednoduchou práci. Radost jim sice opět přerušil čárový rozhodčí, VAR ale potvrdil, že se o ofsajd nejednalo. Domácí fotbalisté se nevzdávali a nadále pokračovala jejich herní převaha. Nedařilo se jim však vytvářet nebezpečné šance, do zakončení se dostali jen párkrát a žádné z nich navíc ani nemířilo mezi tři tyče. Knížecí tým tak své hubené vedení uhlídal.

Hráči Monaka se tak po čtyřzápasové sérii bez soutěžní výhry vzchopili a vyhráli na věhlasném Stade Vélodrome. V příštím kole se 13. března představí na hřišti Brestu, Marseille tentýž den pojede do Štrasburku.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 25. kole prohráli doma za kurz 1,44. Monaco by mohli udělat za 2,32. I takové prasárny se dějí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele