33. kolo
20.04.2022 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Amine Harit (© AFP)

Marseille otočila zápas s Nantes a pojistila si druhou příčku

Liga mistrů se pro jihofrancouzskou Marseille přibližuje. Les Phocéens zvládli náročný duel proti FC Nantes a i když prohrávali, dokázali výsledek otočit. Ústřední postavou byl Dimitri Payet, který proměnil dva pokutové kopy a na vítěznou branku Amine Harita přihrával. I když Kanárci opouštějí Stade Vélodrome bez bodu, odehráli velmi dobrý zápas.

Marseille o víkendu nestačila na vedoucí PSG, a tak si chtěla spravit chuť v souboji s nebezpečným FC Nantes. Les Phocéens nakonec splnili roli favorita, byť se na vítězství pořádně nadřeli.

Domácím první poločas vůbec nevyšel, přestože první gólovku měli na svých kopačkách. Sám před brankářem se ocitl Harit a na hostujícího strážce svatyně nevyzrál. Posléze začali vystrkovat růžky hráči Nantes a Geubbels dokonce rozvlnil síť, ovšem kvůli ofsajdu gól neplatil.

Ve 26. minutě už ale Nantes vedlo. Obrana Marseille při bránění rohového kopu zcela zaspala a nechala volného Andreie Girotta hlavičkovat a vstřelit úvodní gól. Takřka okamžitě mohl srovnat Bakambu, ale k jeho smůle se dostal do velkého úhlu, odkud minul vzdálenější tyč. Domácí nakonec přeci jenom vyrovnali, když po kontaktu s Palloisem upadl Kamara a sudí nařídil pokutový kop. Dimitri Payet zvolil utaženou střelu k tyči, a i když Lafont vystihl směr, na balón nedosáhl.

Hříšník Pallois ale dokázal svojí chybu dokonale napravit, když o dvě minuty později poslal do vápna Marseille ideální centr, který obrana nedokázala odvrátit, a Marcus Coco střelou z první vrátil vedení na stranu Kanárků.

Antoine Koumbouaré se trochu překvapivě rozhodl pro dvojí poločasové střídání a Marseille na začátku druhého poločasu vyrovnala. Sudí Buquet odpískal už druhý pokutový kop pro "Les Phocéens" a i tentokrát Dimitri Payet nezaváhal - 2:2. Po vyrovnání tempo hry opadlo a k vidění byla spíše taktická bitva.

Větší kvalita byla na straně domácích a ti čtvrt hodiny před koncem dokonali obrat - jmenovitě Amine Harit. Gerson si vyměnil balón s Payetem, který před brankou našel Harita a ten neměl problém trefit odkrytou branku - 3:2.

Nantes se nevzdávalo a pokus o vyrovnání obloučkem v podání Merlina zhatil až brankář Lopes. Kanárkům se však vyrovnat nepodařilo a v nastavení ještě přišlo o vyloučeného Marcuse Coca, který zasáhl protihráče do obličeje a po druhé žluté kartě musel hrací plochu opustit. Marseille zvítězila 3:2 a pojistila si druhé místo, zatímco Nantes na desátém místě půlí tabulku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele