35. kolo
01.05.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Marseille nezvádla domácí zápas s Lyonem a dala šanci pronásledovatelům

O mistrovi je v Ligue 1 už sice rozhodnuto, ale bitva o druhou příčku se ještě zdramatizovala. Tím spíše, že Sampaoliho výběr se v předposledním kole střetne s Rennes. Zároveň patnáctá výhra pro Les Gones znamená, že ještě nejsou ze hry o evropské poháry.

Úvodních pětadvacet minut přineslo především nepřesnosti. Hned poté to vypadalo, že se Gerson ve vlastní šestnáctce uchýlil k faulu. Komunikace sudího Gautiera s kolegou u videa skončila tím, že se pokračovalo ve hře. Ani další minuty nepřinesly pro bezmála pětašedesát tisícovek diváků a divaček na Stade Velodrome mnoho pozoruhodného.

Až krátce před poločasovým odchodem do šaten si Arkadiusz Milik špatně srovnal krok, takže zahodil velikou šanci, což mohlo jeho tým mrzet. Deset minut po startu druhého dějství totiž Houssem Aouar nastřelil při zahrávání přímého kopu jenom zeď. Míč se ovšem odrazil k Dembélému, který sice ještě Paua Lópeze nepřekonal, avšak Castello Lukeba mohl dorážet ze dvaceti centimetrů - 0:1.

Regulérnost tohoto gólu musel ještě potvrdit VAR. Každopádně se jednalo o velkou čáru přes rozpočet pro domácí. Bradley Barcola mohl přidat záhy pojistku, jenže cílil do boční sítě. V 67. minutě se chopil standardní situace Dimitri Payet a Anthony Lopes musel předvést kvalitní zákrok. Další důležitý moment tohoto šlágru.

V 76. minutě Malo Gusto centroval z pravé strany do malého čtverce, kde číhal Moussa Dembélé, jehož hlavička byla pro gólmana nechytatelná - 0:2. Definitivně chtěl rozhodnout za 120 sekund Aouar. Bohužel pro něj i pro celý Lyon prostor mezi třemi tyčemi minul. Mattéo Guendouzi také nebyl přesný, takže konečnou podobu výsledku musel dát až v 88. minutě Karl Toko Ekambi.

Kamerunský fotbalista, který v roce 2017 vyhrál se svou zemí Africký pohár národů, si počíhal na zadní (levé) tyči na Tetêho přihrávku, kterou z voleje uklidil do brány. Sice balon nezasáhnul úplně čistě, ale i takové zásahy se přece počítají - 0:3. Lyon má tedy na kontě pětapadesát bodů, o rovných deset méně než Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele