36. kolo
08.05.2022 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Marquinhos (© AFP)

Duel mezi PSG a Troyes vítěze nepoznal

Mauricio Pochettino přitom opory nešetřil, přestože o mistrovi už je rozhodnuto. V útoku nechyběli Messi, Mbappé ani Neymar, který skóroval z penalty. Jenže pokutový kop dostali příležitost po změně stran zahrávat i hosté. Florian Tardieu sice taky proměnil, ale Estac stále nemá záchranu v Ligue 1 jistou.

Už ve 4. minutě chtěl favorita zaskočit Iké Ugbo, jenže letící centr mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně to technicky zkusil Ángel Di María. Jessy Moulin dokázal vyrazit. Jenže právě argentinský reprezentant krátce poté našel na zadní tyči Marquinhose, který po zpracování dovedl balon až do kuchyně - 1:0.

Ve 20. minutě to zkusil kapitán na opačné straně hrací plochy, jenže Tardieu nemířil přesně. Za necelých 180 sekund Erik Palmer-Brown ve vlastní šestnáctce nedovoleně zastavil Kyliana Mbappého a Neymar cílil po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích zůstal stát - 2:0. Po půl hodině se hostům v Parku princů podařilo snížit.

Nuno Mendes si nevšimnul číhajícího Ugba, jehož rána zapadla milimetrově přesně k levé tyči - 2:1. Hned po rozehrávce našel Di María kamaráda Messiho, který nedokázal ve výborné pozici lépe zakončit. Hvězdný fotbalista ve 36. minutě cílil do tyče, od které se míč odrazil k Mbappému, který sice rozvlnil síť, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu.

V nastaveném čase nejlepší kanonýr soutěže protáhnul Moulina. Při následném rohu zkusil Ángel Di María skórovat přímo, ale gólman Troyes s podobnou kulišárnou počítal. Ve 47. minutě stáhnul Presnel Kimpembe poněkud netakticky ve vlastním pokutovém území Renauda Riparta a kopala se "pětka", kterou Florian Tardieu vyřešil stylově, totiž panenkovským dloubákem - 2:2.

V 58. minutě si kulatý předmět sebral Neymar a trefil levý dolní roh brány. Kolega Mbappé se však dopustil útočného faulu, takže nerozhodný stav trval i nadále. Brazilský šutér si mohl spravit chuť za osm minutek, avšak Jessy Moulin se vyznamenal. Rominigue Kouamé to zkusil z hranice velkého vápna. Domácí příznivce a příznivkyně na tribunách nerozesmutnil.

V 85. minutě Marquinhos zatoužil po druhém gólu, ale to by musel mířit pod břevno, nikoli nad něj. Dále neuspěli ani Mbappé na jedné, ani Mama Baldé na druhé straně. Teprve v nastaveném čase o sobě dal pořádně vědět Lionel Messi. Jeho dost možná gólovou ránu tečoval alespoň do břevna Palmer-Brown. Druhý pokus byl obranou tečován do bezpečí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele