2. kolo
14.08.2021 21:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Kylian Mbappé zářil (© AFP)

PSG má druhou výhru, doma přestřílelo Racing

V jednu chvíli to vypadalo s Racingem opravdu špatně. Když Julian Draxler zvyšoval ve 27. minutě už na 3:0, zdálo se, že si Alsasané odvezou pořádný příděl. To se nakonec nestalo, i když Pařížané dle očekávání tři body získali. PSG ještě nebyly k dispozici všechny posily včetně Lionela Messiho, ale prosazovali se jiní - Mauro Icardi, Julian Draxler nebo Pablo Sarabia. Strasbourg dokonce vstřelil tři góly, byť Ajorque jeden do vlastní sítě. Hostům se podařilo utkání zdramatizovat, body si však z Parku princů neodvezli.

PSG stále nejsou k dispozici všechny letní posily, i tak byl favorit zápasu naprosto jasný. Nic jiného, než výhra se od Pochettinovi družiny neočekávalo. Z pohledu domácích začalo vše podle plánu. Ve 3. minutě odcentroval do vápna Diallo, tam operoval Mauro Icardi a hlavou otevřel střelecký účet. Nic horšího se Strasbourgu nemohlo stát. Pařížané v poklidu udávali tempo a ve 26. minutě se dočkali druhého gólu. Mbappé zavezl balón do vápna, kde si jej hodil na silnější pravačku a jeho ránu si srazil do vlastní sítě Ludovic Ajorque.

Sotva to hosté rozdýchali a Sels už lovil z branky po třetí. Mbappé tentokrát volil místo zakončení centr a udělal dobře, protože našel na zadní tyči úplně volného Juliana Draxlera - 3:0. Trenér Strasbourgu nechtěl jen nečinně přihlížet a na nepříznivý vývoj zareagoval střídáním Aholoua za Thomassona. Další branku PSG v prvním poločase nevstřelilo, což vadilo Pochettinovi jen pramálo.

Argentinský kouč zřejmě nabádal své svěřence, aby zápas definitivně rozhodli čtvrtou brankou. Vyslyšet ho chtěl Mbappé, ale jeho střelu výborně vyrazil Sels. A pak to přišlo. Racing zničehonic snížil na rozdíl dvou gólů a byla to velká sláva, protože se prosadil navrátilec Kévin Gameiro. Prsty v tom měl nově příchozí Thomasson, jehož centr si Gameiro našel ve vzduchu a hlavou udeřil.

Rychlík Mbappé pak selhal v další šanci a Racing toho využil kontaktní brankou na 2:3. Na Liénardův centr si povyskočil Ludovic Ajorque a po druhé se ocitl ve střeleckých záznamech, tentokrát však do správné sítě. Pařížané určitě znervózněli, protože promrhat tříbrankový náskok by znamenalo pořádnou ostudu.

Racing chtěl v závěru dostat PSG do úzkých, jenomže si situaci sám zkomplikoval. Alexander Djiku fauloval Icardiho a od sudího Delajoda si nic jiného, než druhou žlutou kartu vysloužit nemohl. Šance na bodový zisk hostům výrazně poklesly a zhasly definitivně, když střídající Pablo Sarabia zvýšil na 4:2. Mbappé ho našel zcela volného a pro španělského útočníka nebyl problém trefit branku. Strasbourg sympaticky neskládal zbraně a Waris ještě mohl vykřesat naději, jenže v zajímavé možnosti poslal balón do boční sítě. Rezervní sudí nastavil čtyři minuty, nicméně výsledek 4:2 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele