31. kolo
10.04.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Lyon zásluhou pozdní trefy odváží ze Strasbourgu alespoň bod

Racing může tenhle inkasovaný gól hodně mrzet, protože na Rennes teď ztrácí čtyři body. Naopak Les Gones zůstávají ve středu tabulky, ovšem s tím, že pohárové pozice nejsou zase až tak daleko.

Matz Sels musel poprvé na zem v 5. minutě, ale u své pravé tyče byl včas. Po čtvrt hodině musel vypomoci obraně pozdější hrdina Karl Toko Ekambi. Jenže po uplynutí úvodní dvacetiminutovky najednou mezi dvěma obránci vyplaval Ibrahima Sissoko a překonal vyběhnuvšího Lopese. Asistenci si připsal na konto Ludovic Ajorque - 1:0.

Autor branky však při zakončení naskočil do brankáře, který zápas nedohrál. Jeho nástupce Julian Pollersbeck každopádně neinkasoval. Jeho protějšek naopak mohl lovit míč ze sítě v osmadvacáté minutě. Moussa Dembélé zblízka z voleje naštěstí pro celý Strasbourg cílil jenom do břevna. Ve 39. minutě se do míče opřel z dálky Jean-Eudes Aholou a mířil o dobrý metr vedle.

Houssem Aouar se pak pokusí o efektní, leč nepřesný pokus. Po změně stran to byl znovu Sissoko, kdo trefil prostor mezi třemi tyčemi. Pollersbecka výrazněji nevystrašil. Po hodině hry spálil Dimitri Liénard vyloženou šanci, což ve finále kouče Stéphana mohlo hodně mrzet. Tím spíše, že Bellegarde v 71. minutě jen o kousek minul šibenici.

V závěru pálil nejprve Gameiro. Po něm zkusil štěstí Lucas Paquetá, jenže zařízení nenašel. Až Karl Toko Ekambi si v 90. minutě našel centr Léa Duboise a pravačkou rozvlnil síť - 1:1. Racing tedy musí doufat, že patnáctou výhru urve za týden proti Troyes. Olympique přivítá na vlastním stadionu předposlední Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Cenný bod že Štrasburku. Štrasburk mít evropské poháry nebude. To je velká škoda pro tenhle klub, ale ne pro Francii kterou budou reprezentovat lepší mužstva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele