30. kolo
03.04.2022 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Štrasburk porazil RC Lens a drží se v popředí

Na čtvrtém místě tabulky bude po víkendu Racing Štrasburk, který v domácím prostředí udolal RC Lens 1:0. Domácí tak překvapivě zůstávají ve hře o Ligu mistrů, na kterou osm kol před koncem ztrácejí jen dva body. Jedinou branku zápasu vstřelil z pokutového kopu Ludovic Ajorque.

Na první pohled nešlo o žádný velký šlágr, přesto byl duel Štrasburku s RC Lens velmi důležitý. Oba celky totiž bojují o evropské poháry, ba dokonce o samotnou Ligu mistrů.

Bohužel první poločas nebyl příliš pohledný a nenabídl takřka žádnou výraznější situaci. Asi nejzajímavější statistikou byly hned čtyři žluté karty, které udělil sudí Letexier.

Druhý poločas byl v tomto směru určitě lepší a v 66. minutě došlo na klíčový moment zápasu. Po zákroku na Aholoua byl nařízen pokutový kop, který proměnil Ludovic Ajorque, přestože Leca vystihl směr. Racing úvodní branka výrazně povzbudila a hned vzápětí sudí nařídil další penaltu. Ajorque byl ve vápně faulován, ale Kévin Gameiro svého spoluhráče nenapodobil a penaltu mu Leca vychytal.

Štrasburk to mohlo mrzet, ovšem hosté nebyli schopni dostat domácí tým pod vytrvalý tlak, natož vyrovnat. Racing si nejtěsnější vedení pohlídal a v tabulce Ligue 1 mu patří čtvrtá příčka s minimální ztrátou na Ligu mistrů. Naopak Lens nenapodobilo poslední výkon a zůstává až osmé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele