33. kolo
20.04.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Racing Štrasburk dál sní o Lize mistrů, doma porazil Stade Rennes

Jestli se bude na východě Francie hrát Liga mistrů, to není prozatím jisté. Racing nicméně dokázal zvítězit v dalším klíčovém zápase a po výhře nad Stade Rennes se mu na čtvrtém místě bodově vyrovnal.

Nic lepšího, než se rychle ujmout vedení, se Štrasburku nemohlo stát. Už v 5. minutě Bellegarde vrátil balón do pokutového území, kde se za obranou vynořil Habib Diallo a z první překonal Alemdara. Rennes se pokusilo o rychlou odpověď, ale střela Taita skončila těsně nad břevnem.

Ve 27. minutě se ocitl ve stoprocentní šanci i Terrier a velkou pochvalu zasloužil brankář Sels, který proti jeho střele skvěle zasáhl. Rennes postupně převážilo držení balónu na svojí stranu, avšak do poločasu vyrovnat nedokázalo.

Povedlo se mu to až po změně stran, přesněji v 54. minutě. Martin Terrier obdržel přihrávku na hranici pokutového území a než se před ním sevřely šiky obránců, stihl přesně zamířit k tyči, načež Sels na balón nedosáhl - 1:1. Štrasburk nechtěl o bodové ztrátě ani slyšet a opět vrhl síly do útoku. Pohotově z otočky pálil do připraveného Alemdara Ajorque a Nyamsi po Guilbertově standardní tyči orazítkoval tyčku.

Podruhé zvonila branková konstrukce v 71. minutě při střele Gameira, kterou ještě vytěsnil Alemdar. Tlak Racingu gradoval a po centru Gameira vrátil vedení na domácí stranu obvyklý střelec Ludovic Ajorque. Rennes ještě neřeklo poslední slovo a na další vyrovnání mělo ještě zhruba dvacet minut.

Nejkritičtější moment pro Racing nastal až v nastavení při gólovce Tela, jehož střelu z úhlu zpacifikoval Sels. Racing zvítězil 2:1 a zůstává ve hře o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele