35. kolo
30.04.2022 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Kanárci i přes početní výhodu neudrželi vedení a po kolapsu si z Lens odvezli pouze bod

Nantes ve 35. kole Ligue 1 nezvládlo dohrát nadějně vyvíjející se utkání a s Lens jen remizovalo 2:2. Kanárci těžili hlavně z bleskového vstupu do duelu, v němž zářil Moses Simon, jenž dvě branky dal a svým náběhem zařídil červenou kartu pro soupeře. I přes dvoubrankové manko a přesilovku se domácí Racing nevzdal, za což byl odměněn vyrovnáním po pokutovém kopu Arnauda Kalimuenda.

Lens v minulém kole dokázalo heroicky bodovat se staronovým mistrem z Paříže, ačkoliv více než 30 minut hrálo v oslabení. Navázalo tím na velmi dobré výkony z posledních týdnů, kterými se na poslední chvíli přihlásilo zpět do bojů o evropské poháry. Hostující Kanárci z nich naopak nenávratně vypadli a pomalu se začínali soustředit na vrchol sezony - finále francouzského poháru proti Nice.

Ovšem utkání nezačalo pro domácí tým vůbec dobře. I přes větší převahu na balonu to byli oni, kteří museli jako první lovit míč ze sítě. Své rychlostní kvality předvedl Simon, jenž po povedené přihrávce za obranu zakončil přízemní střelou na levou zadní tyč a následně s úsměvem na tváři oslavil akci gymnastickou vložkou. V 19. minutě se přihodila další tragédie pro Racing Club. Při výběhu si brankář Jean-Louis Leca počínal velmi neohrabaně a sejmul hostujícího útočníka, za to mu rozhodčí bez milosti udělil červenou kartu. Netrvalo dlouho a elánem nabité Nantes dokázalo početní převahy využít. Byl u toho znovu aktivní Simon, jenž si počíhal na vyražený balon a pohotovou reakcí navýšil vedení, které vydrželo až do konce prvního poločasu.

V kabině Lens pravděpodobně došlo k motivačnímu proslovu, protože na hrací plochu vlétlo aktivně a s touhou o snížení. Díky tomu si připsal trefu David Costa. Z prvního dotyku vyslal na zadní tyč umístěnou střelu, za kterou se domácí brankář dokázal pouze ohlédnout. To vlilo Racing Clubu novou krev do žil a od té chvíli převzal dění na hřišti do vlastních rukou. Důsledkem jeho zvýšené aktivity byl pokutový kop, s nímž si Kalimuendo nelámal hlavu a úspěšně poslal míč doprostřed brány. I nadále s nevýhodou menšího počtu hráčů na hřišti Racing v aktivitě nepolevil, ale k další dramatizaci v utkání už se přes veškerou snahu nezmohl.

Racing Club tak čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů nepřidal a ze zisku jediného bodu vzhledem k vývoji v tabulce nemůže být nadšený. V příštím kole se 8. května představí na hřišti Reims. Nantes čeká ligový duel proti Rennes o tři dny později, o víkendu má totiž na programu pohárové finále.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3/2.

Reagovat
Pharrell

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele