31. kolo
10.04.2022 17:05 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Cheick Doucouré (© AFP)

Nice opět zaváhalo, z Lens odjíždí s prázdnou

Do určité míry doplatili svěřenci Christopha Galtiera na nedisciplinovanost, jelikož při finálním hvizdu Willyho Delajoda dohrávali o devíti proti deseti. Nicméně Danteho vyloučení přišlo až v době, kdy stejně vůbec nic neřešilo. V každém případě platí, že zatímco ještě pár týdnů zpátky bojovali Les Aiglons o celkovou druhou příčku, teď doufají jen v to, že se pohárové pozice podaří uhájit. Ostatně i Racing se po této výhře vrací zpět do hry.

Už ve 2. minutě vyslal Lecovým směrem nepříjemnou střelu Amine Gouiri, nicméně jednička ve službách domácího celku se vyznamenala. Nedlouho poté se stejný hráč dostal do zakončení znovu, ale tentokrát minul. V minutě osmnácté odcházel ze hřiště Massadio Haïdara, jelikož ostře zajel do Youcefa Atala.

Ve 27. minutě to byl znovu Gouiri, kdo se tentokrát ocitnul přímo před bránou, nicméně muž v rukavicích mu včasným vyběhnutím přesné zakončení znemožnil. Mario Lemina pak zkusil technický obstřel, který se stal pro Lecu laskominou. V nastaveném čase úvodního poločasu centroval do vápna Dante. Míč se odrazil k Justinu Kluivertovi, jenž stačil orazítkovat jenom tyčku.

Do druhé půle přišel na trávník místo nevýrazného Ganaga natěšený Arnaud Kalimuendo a prakticky od úvodní minuty dával najevo, že přišel, aby skóroval. První šanci ještě prováhal, ale při té druhé v 51. minutě už v pádu dopravil kulatý předmět na místo určení. Stalo se tak krátce poté, co Walter Benítez tečoval přihrávku Davida Costy - 1:0.

Než se Orli stačili vzpamatovat, inkasovali podruhé. Costa pobídnul Cheicka Doucourého, jenž nádhernou ranou z osmnácti metrů trefil přesně prostor u pravé tyče - 2:0. To bylo trochu moc na Leminu, jehož šlapák proti noze Doucourého musel být hodně bolestivý. Po druhé žluté kartě se tedy síly zase vyrovnaly.

V minutě sedmašedesáté dostal výsledek svou finální podobu. Po Doucorého přihrávce se Kalimuendo stylově vyhnul vybíhajícímu Benítezovi, aby vedle snažícího se Todiba uklízel do opuštěné klece - 3:0. Autora dvou branek v nastavení nevybíravě zezadu podkosil Dante a do šatny se pakoval o minutu dříve, než všichni ostatní.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele