35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lilian Brassier (© AFP)

Oslabení "Piráti" dovedli duel s Clermontem do zdárného konce

O deseti přitom hráli od 22. minuty. Po změně stran se jim podařilo vstřelit dva slepené góly, na které o záchranu bojující soupeř nenašel odpověď. Fanoušci a fanynky bretaňského klubu tak vědí, že se schyluje k nejlepšímu umístění od postupu mezi elitu v roce 2019.

Že by to mohlo být pro Brest pěkné odpoledne, naznačil už v 5. minutě Steve Mounié. Přihrávce před odkrytou svatyni však byla o něco méně přesná, než by Lilian Brassier potřeboval. Paul Lasne to pak zkusil z dálky a Ouparine Djoco musel vyrážet. Jenže potom Romain Del Castillo prošlápnul kotník Jodela Dossoua. Rohodčí Lissorgue si šel prohlédnout záznam a domácí pětadvacítku vyloučil.

Der Zakarianova skvadra se připravovala na soupeřův nápor. Ale ten se jaksi nedostavil. A tak se stalo, že ve 38. minutě napřáhnul Mounié a o centimetry minul levou tyčku. Les Pirates vycítili, že tento mač rozhodně není ztracený. Po hodině hry byl rozehrán rohový kop. Steve Mounié na přední tyči záhnul balon a trefil břevno, od kterého se kulatý předmět odrazil k Brassierovi, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu.

Dvaadvacetiletý obránce se tedy dočkal svého premiérového zásahu v sezoně, zatímco Steve Mounié se záhy dočkal osmého. Youcef Belaïli byl sice na levém křídle faulován, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Takže mohl přijít ukázkový centr šajtlí na zadní tyč, kde forvard s patnáctou na dresu hlavou skóroval. Pravda, hostující kapitán Florent Ogier mu nechtíc trochu pomohl - 2:0.

Potom se na hrací plochu dostal Saîf-Eddine Khaoui, nicméně při své dobré šanci Bizota nepřekonal. V 70. minutě napřáhnul Jodel Dossou a Lilian Brassier dost možná zabránil vstřelení kontaktního gólu. Jim Allevinah proti muži v rukavicích také neuspěl. A třetí branku v závěru odmítnul Brassier, když cílil pouze do boční sítě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele