31. kolo
10.04.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Brest a Nantes uhrály ve vzájemném duelu remízu

Hosté si při současné formě zřejmě věřili na víc, nicméně nakonec je může alespoň těšit, že s Les Pirates, kteří si už téměř jistě pojistili Ligue 1 i na příští sezonu, drží neporazitelnost od roku 2010. Pohárové umístění přitom pořád není daleko.

Na první branku se na Stade Francis-Le Blé věru nemuselo čekat dlouho. Už v 10. minutě Quentin Merlin pobídnul Randala Kola Muaniho, na jehož zakončení byl Marco Bizot krátký - 0:1. Pro útočníka, který v bretaňském klubu hostuje do konce sezony z Eintrachtu Frankfurt, to byl už dvanáctý přesný zásah v ročníku.

Po čtvrthodině hry chtěl s odpovědí přispěchat Martín Satriano, jenže na Albana Lafonta si nepřišel. Další rána patřila Francku Horatovi. Gólové parametry asi měla. Bohužel pro domácí příznivce neprošla přes Pedra Chirivellu. Sám španělský záložník se ke střele dostal po půlhodině. Brankář musel vyrážet na roh.

Lilian Brassier pak mířil jen těsně vedle a ve zbývajících osmi minutách úvodní půle už žádná velká šance před tou či onou svatyní k vidění nebyla. Po změně stran trvalo dvanáct minut, než Randal Kolo Muani pobídnul Merlina, proti kterému zakouzlil Bizot a takřka na brankové čáře míč lapil. Následně Satriano zaběhnul za obranu, elegantně se vyhnul Lafontovi a uklízel do prázdné. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže tahle trefa platit nemohla.

Až v minutě sedmašedesáté se po rohovém kopu ve shluku těl nejlépe orientoval Brendan Chardonnet a z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 1:1. Ve zbývajících minutách to vypadalo, že jsou všichni s tímto stavem na ukazateli spokojení, tudíž se nepouštěli do žádných větších akcí. Michel Der Zakarian tedy se svým bývalým zaměstnavatelem tentokráte neprohrál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele