38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Javairo Dilrosun (© AFP)

Zázrak se nekonal a Girondins Bordeaux padá do nižší soutěže

Francouzská nejvyšší soutěž přichází o jednu letitou stálici. Osud Girondins Bordeaux se totiž i přes výhru 4:2 na půdě Brestu naplnil. Bylo to očekávané, neboť záchranu mohl v posledním kole zařídit už jen zázrak. Fanoušky tak mohl utěšit jen čtyřbrankový příděl, o který se svými brankami postarali Mangas, dvougólový Mara a Dilrosun.

Je to smutné loučení, protože Les Girondins patří k historicky nejúspěšnějším klubům ve Francii. V roce 2009 klub slavil titul, o čtyři roky později ovládl Ligový pohár a v minulosti v něm působili i čeští fotbalisté Jaroslav Plašil nebo Vladimír Šmicer. Pád do nižší soutěže je ale logickým vyvrcholením prachmizerné sezony, kterou u Atlantiku měli.

Bordeaux začalo v Brestu dobře a svým fanouškům vykřesalo malinkatou naději ve 14. minutě, když vstřelilo vedoucí gól. Na centr z pravé strany si naběhl Ricardo Mangas a z první poslal balón za záda Bizota. Vedení hostů nemělo dlouhého trvání a hned za dvě minuty vyrovnal Stevie Mounié nechytatelným volejem z malého vápna - 1:1.

Začátek zápasu byl dle gusta fanoušků a v přestřelce se pokračovalo. Ve 32. minutě vrátil vedení na stranu Bordeaux Sekou Mara. Bizot sice první střelu vyrazil, ale obrana Brestu jen přihlížela, jak Mara bez problému doráží balón do branky.

A i tentokrát se historie opakovala a Brest znovu bleskurychle srovnal. Dobře zahraný rohový kop zasáhl hlavou Irvin Cardona a Poussin zůstal bezmocně v kleče.

Začátek druhého poločasu vypadal na to, že si oba celky vystřílely střelný prach, nicméně alespoň u hostů byl opak pravdou. Další branka však padla až čtvrthodinu před koncem. Dilrosun dostal spoustu prostoru a času vniknout do šestnáctky a vystřelit, na to dokázal Bizot zareagovat, ale proti dorážce Sekoua Mary už byl bezmocný. Chvíli na to vsítilo Bordeaux čtvrtou branku. Javairo Dilrosun se dobře zbavil protihráče, nabral rychlost a technickou ranou pečetil vítězství hostů 4:2.

Posledních patnáct minut zápasu už se jen dohrávalo. Hra byla kouskována spoustou střídání a žádný z celků si už stoprocentní příležitost nevytvořil. Pro Bordeaux má vítězství 4:2 trpkou příchuť, neboť i tak končí v tabulce Ligue 1 na posledním místě a sestupuje do Ligue 1. Co se týče Brestu, ten končí na solidním jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedna jediná chybička, dá se tolerovat. Ted jenom, aby si přenesli formu i do následujícího ročníku.

Reagovat
Class 92

Pohled na tabůlku LIGUE 1 je opravdu smutný.

GBFC padá dolů!!! Přeji brzký návrat opět mezi elitu.

GB do Ligue 1 neodmyslitelně patří!!!

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
REPLIKATOR

Brest

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele