36. kolo
07.05.2022 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kévin Gameiro (© AFP)

Kévin Gameiro rozhodl o výhře Štrasburku v Brestu

Racing Štrasburg boj o Evropu nevzdává a důležitými třemi body dál vytváří tlak na své nejbližší konkurenty. V utkání na Stade Francis Le Blé padla jediná branka, o kterou se postaral v 71. minutě útočník Kévin Gameiro.

Štrasburku se nepodařilo v uplynulých dvou kolech zvítězit proti těžkým soupeřům a naděje na Ligu mistrů se tím téměř rozplynuly. Alsaský celek se však stále drží ve hře o Evropskou, potažmo Konferenční ligu a výhrou v Brestu to potvrdil.

Utkání ale nezačalo pro hosty optimálně a hned z kraje mohl udeřit Mounié, který trefil břevno. Rychle inkasovaná branka mohla změnit ráz utkání, ale nedošlo k tomu a první poločas byl na příležitosti spíše skoupý. Ve 33. minutě se Racingu podařilo srovnat skóre, tedy alespoň co se brankových konstrukcí týče - do břevna pálil pozdější hrdina Gameiro.

Hosté neproměnili velkou šanci i na začátku druhého poločasu. V 51. minutě si naskočil na centrovaný balón Diallo a Brest měl velké štěstí, že hlavičkoval vedle. Ten nejdůležitější moment nastal v 71. minutě. Kévin Gameiro si převzal kolmou přihrávku a i když Bizot na první pokus nepřekonal, balón se k němu vrátil a dorážkou rozhodl o vítězství Štrasburku. Brest měl ještě na vyrovnání dostatek času, nicméně Alsasané ho do žádné nebezpečné koncovky nepustili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele