14. kolo
21.11.2021 13:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Brendan Chardonnet (© AFP)

Brestu vyšel zápas proti Lens na výbornou, na cestu mu nadělil čtyři góly

Svěřencům Michela Der Zakariana se podařilo si udělat náskok už během úvodní patnáctiminutovky. V době kdy, byl vyloučen Arnaud Kalimuendo, už měl výsledek svou finální podobu. To musí Racing hodně mrzet, jelikož prohospodařil možnost pohlídat si druhou příčku v tabulce. "Piráti" poskočili na patnáct bodů, avšak sestupové pásmo se stále nachází nebezpečně blízko.

Z utkání nebylo odehráno ani 180 sekund, když Jeremy Le Douaron nahrál z pravé strany do ideálního prostoru před branku, kde do černého hlavičkoval neobsazený Steve Mounié - 1:0. Po deseti minutách mohlo být vyrovnáno, kdyby zakončení Przemyslawa Frankowskiho nezastavil de facto v poslední možný moment obránce Christophe Hérelle.

Díky tomu mohl jít jeho tým do dvoubrankového náskoku. Romain Faivre centroval od rohového praporku na hranici malého vápna. Na balon si chtěl naskočit Brendan Chardonnet, jenže ve shluku těl se k němu nedostal optimálně. Nicméně od jeho zad se kulatý předmět šťastně odrazil na místo určení - 2:0.

Za deset minut se mohli hosté dočkat kontaktního gólu, kdyby Ignatius Ganago lépe seřídil mířidla. Krátce poté pálil Gaël Kakuta a Marco Bizot musel vyrážet do bezpečí. Po půlhodině hry přišla po Racing další nepříjemnost, protože Romain Faivre zpracoval na pravé straně Honoratův centr a z hranice šestnáctky zacílil k levé tyči - 3:0.

Hned po rozehrávce se Haiseho výběr propracoval do velké příležitosti, po které zvonila za gólmanem Brestu branková konstrukce. A jelikož se svou dobrou navštívenkou neuspěl ani Jonathan Clauss, šlo se do šaten za jednoznačného stavu. Domácí kouč si byl však vědom, že hotovo rozhodně není. Zvláště poté, co tři minutky po změně stran znovu orazítkoval tyčku Seko Fofana.

Franck Honorat mohl přidat další pojistku, kdyby si nepočínal poněkud zbrkle. Ten samý hráč se v 68. minutě ocitnul tváří v tvář Jean-Louisi Lecovi, jenže neuspěl. To se podařilo až při následující akci jeho spoluhráči Jeremymu Le Douaronovi, který využil své výšky a kilogramů navíc a levačkou vymetl šibenici - 4:0.

S nepříznivým stavem se pokusil záhy něco udělat Fofana. Bizot byl ale proti. To už bylo moc na Arnauda Kalimuenda, jehož ostrý faul ocenil rozhodčí Eric Wattellier rovnou červenou kartou. V závěru střetnutí se ještě osmělil střídající Rafiki Saïd, nicméně i když neuspěl, jeho tým stejně protáhnul sérii neporazitelnosti na pět duelů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele