10. kolo
17.10.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Brest a Remeš si body rozdělily

Domácí chtěli ukončit sérii tří porážek v řadě, což se jim podařilo díky výživné vyrovnávací trefě Francka Honorata. Nicméně pořád zůstávají s jednobodovým náskokem předposlední. Remeš si také nemůže zrovna vyskakovat, neboť po deseti kolech má na kontě pouhých jedenáct bodů.

Les Rouges et Blancs dokázali udeřit už ve 12. minutě. Ilan Kebbal centroval před bránu a hlavička Wouta Faese byla neomylná - 0:1. Za deset minut vyslal Bizotovým směrem dobrou ránu El Bilal Touré. Skóre se ale díky dobrému zákroku neměnilo. Následující minuty ukázaly, že poslat spoluhráči přesnou přihrávku na více, než deset metrů, se stalo - až na drobné výjimky - v obou táborech téměř neřešitelným rébusem.

Až těsně před odchodem do šaten našel Azor Matusiwa kolegu Diona Lopyho, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. Po změně stran se jako první osmělil Philippe Koffi, leč ani jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. V 66. minutě mohl vyrovnat Hugo Magnetti, kdyby mu balon poněkud nepřekážel. Michel Der Zakarian se svým týmem přesto uhrál alespoň remízu.

V 74. minutě totiž uviděl letící balon Franck Honorat a nekompromisně jej napálil za Rajkovićova záda - 1:1. Ve zbývajících minutách střílel už jenom Julien Faussurier, bohužel však nepřesně. Jinak to vypadalo, že jsou všichni s dělbou bodů spokojení. Závěrečných patnáct minut se tedy dohrávalo v poklidném tempu.

Oba celky by si přitom měly uvědomit, že právě ve střetnutích s papírově podobně silnými soupeři by měly hrát naplno. Letos to vypadá, že kandidátů na sestup bude více, takže můžou po závěrečném kole rozhodovat drobnosti. Brest za týden míří do severofrancouzského Lille. Remeš bude chtít zvládnout klání proti Troyes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele