2. kolo
15.08.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jeremy Le Douaron (© AFP)

Brest v nastaveném čase zachránil proti Rennes alespoň remízu

Ještě po třiaosmdesáti minutách hry panoval na Stade Francis Le-Blé bezbrankový stav. Potom se hosté ujali vedení a věřili, že dokážou uhrát první tříbodový zisk. Jenže nakonec si museli se soupeřem body rozdělit.

Ve 3. minutě dostal ideální přihrávku Jérémy Doku. Jenom pár kroků od brány však netrefil balon podle představ, takže se skóre k nelibosti kouče Bruna Génésia neměnilo. Odpovědnost na sebe pak chtěl vzít Benjamin Bourigeaud, ale jeho střela byla dosti nepřesná. Ve 25. minutě to z první zkusil Franck Honorat. Alfred Gomis stál u bližší tyče a míč dokázal vyrazit na roh.

Ve 29. minutě se do vzduchu pověsil Steve Mounié a Gomis s vypětím všech sil vyškrábnul na levou tyčku. Hugo Magnetti měl následně dost prostoru na to, aby přesně zamířil. Bohužel pro něj i pro celý Brest neuspěl. A stejně si počínal v nastaveném čase jeho protihráč Nayef Aguerd. Ve druhém dějství se zase osmělil Doku a Marco Bizot musel vyrážet.

V 69. minutě znovu pálil Mounié. Gomis vyrážel a při dorážce z kopačky stejného borce měl i trochu štěstí. Potom přišla řada na Romaina Faivreho, ale ani on na hostujícího gólmana nevyzrál. V 84. minutě vyslal Birger Meling z pravé strany centr do pokutového území a Sehrou Guirassy ho hlavou uklidil do sítě, přestože Bizot dělal, co mohl - 0:1.

Také vyrovnávací zásah padnul po centru do pokutového území. Akorát s tím rozdílem, že o centr se postaral Franck Honorat a hlavou neomylně zakončoval Jérémy Le Douaron - 1:1.

Vzhledem k průběhu zápasu zřejmě remíza nakonec spravedlivá. Oba celky tedy mají na kontě zatím dva body. O další budou usilovat proti Nantes (Rennes), resp. proti PSG, za které už by měl nastoupit Lionel Messi.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele